7.03.2016

EURO 2016 . Sferturi de finala . Calificare dramatica pentru Germania, Franta fara probleme ...

Sambata si duminica s-au disputat ultimele 2 meciuri din faza sferturilor de finala ale Campionatului European de Fotbal 2016.Sambata , Germania si-a invins "cosmarul " Italia,cu scorul de 6-5 ( la penalty-uri ) ,iar duminica gazda turneului final , Franta a invins fara drept de apel revelatia competiei ,Islanda.

GERMANIA - ITALIA 1 - 1 ( 6-5 la penaltyuri )

Campioană mondială în urmă cu 2 ani, Germania este acum aproape și de câștigarea titlului european, după calificarea în semifinale în Franța. La Bordeaux, oamenii lui Low au trecut de revelația Italia, după loviturile de departajare, scor 6-5.
Avertizat de forța italienilor, Joachim Low a preferat mai degrabă un joc precaut și a ținut să nu se descopere în defensivă. A rezultat o primă repriză modestă, în care Khedira a ieșit accidentat după un sfert de oră, fazele importante de gol lipsind aproape cu desăvârșire. Pe final, repriza în care posesia a aparținut Germaniei s-a mai animat, iar Gomez și Sturaro le-au dat emoții lui Buffon, respectiv Neuer.
Germania a început mai decisă repriza secundă, iar Florenzi a avut o super intervenție la un șut al lui Muller, acordând corner. Italienii au luat apoi 3 cartonașe galbene în doar 3 minute, iar nemții au forțat deschiderea scorului, reușind în cele din urmă să puncteze în minutul 65, prin Ozil.
Mario Gomez a avut o șansă uriașă de 2-0, iar apoi a urmat hențul stupind al lui Boateng, care a dat șansa Italiei să revină în joc. Bonucci a bătut perfect și a marcat în minutul 78 primul său gol de la punctul cu var, din carieră. Previzibil, s-a ajuns apoi în prelungiri, unde nu a mai forțat nicio echipă.

A urmat duelul de la distanță între Buffon și Neuer, portarul lui Bayern având câștig de cauză, în cele din urmă. Introdus special pentru loviturile de departajare, Zaza a bătut lamentabil și a ratat, însă nici Muller nu a înscris. Ozil, Pelle și Bonucci au ratat și ei, apoi a făcut-o și veteranul Schweinsteiger. La scorul de 5-5, Neuer a apărat șutul lui Darmian, iar apoi jucătorul lui FC Koln, Jonas Hector, a trimis-o pe Germania în semifinala, cu toată că Buffon a fost aproape să respingă.
S-au executat, în total, 18 penalty-uri, ceea ce înseamnă că s-a egalat cea mai lungă serie de lovituri de departajare din istorie, care data din 1980. Și atunci, ca și acum, Italia a fost implicatăAcum 36 de ani, italienii pierdeau, 8-9, în fața Cehoslovaciei. Acum, Squadra Azzurra a pierdut din nou, 5-6, în fața Germaniei.
Astfel, pentru prima oară în istorie, Germania a eliminat Italia la un turneu final, după 9 încercări. A avut nevoie de lovituri de departajare pentru asta. Italia, în schimb, rămâne cu satisfacția că este în continuare neînvinsă în fața rivalei, rezultatul meciului considerându-se egal, după timpul regulamentar și prelungiri.

 Franța - Islanda 5-2

 Reprezentativa de fotbal a Franței a realizat scorul de la Euro 2016 și s-a calificat ”en-fanfare” în semifinale Campionatului European, acolo unde va da joi peste Germania. Elevii lui Didier Deschamps n-au vrut să aibă și ei soarta Angliei, astfel că au tratat meciul cu foarte mare atenție.
Deschamps le-a pregătit o mare surpriză celor doi selecționeri ai nordicilor prin faptul că Franța a evitat să preia controlul jocului, astfel că islandezii s-au văzut nevoiți să atace, să joace mai mult. Postura evident că nu le-a convenit nordicilor, care au căzut astfel în plasa ”cocoșilor”.
Vădit incomodați de această ipostază, fotbaliștii lui Lagerback au încercat să joace și chiar au avut primul șut pe poartă în minutul 3. Sigurdsson a șutat din întoarcere, de undeva de pe linia punctului cu var, cu dreptul, dar nu suficient de tare sau plasat pentru a-l învinge pe Lloris.
De înscris au făcut-o însă francezii, prin Giroud. Atacantul a marcat cu stângul, din interiorul careului, la colțul lung iar semnalul era clar: se vedea capătul de drum al Islandei la Euro 2016.
Chiar dacă n-au renunțat la luptă, s-a văzut clar limita și valoarea adevărată a nordicilor, în comparație cu unii dintre cei mai în formă jucători ai momentului. Golul lui Pogba a lămurit definitv calculele ce se mai făceau în privința adversarei Germaniei din semifinale. După reușita cu capul a vârfului de la Juventus, din minutul 20, islandezii au reacționat prin Bodvarsson, care a reluat periculos din interiorul careului. 
Dar, de marcat au făcut-o tot gazdele, care în doar două minute, Payet (43) și Griezman (45) au risipit orice gânduri legate de o posibilă răstunare de situație. Reușita fotbalistului de la Atletico Madrid, a 100 de la Euro 2016, și a patra a reprizei a produs un record pentru Franța, care a devenit prima reprezentativă din istorie ce înscrie de patru ori într-o repriză la un Campionat European.
Cu 4-0 la pauză, Deschamps și-a permis să se gândească deja la semifinala cu nemții. Selecționerul Franței și-a scos din teren fotbaliștii ce riscau să rateze penultimul act de la Euro din cauza cumului de cartonașe galbene, cazurile lui Giroud și Koscielny.
Cu obrazul pătat după prima repriză de coșmar, islandezii au ieșit de la cabine motivați să demonstreze că eliminarea Angliei nu a fost o surpriză. Nordicii au marcat de două ori, au mai ratat două mari ocazii, dar au mai și primit un gol, Giroud realizând ”dubla”.
Astfel, drumul Islandei la Euro 2016 s-a încheiat după o repriză în care i-a fost superioară Franței, un 2-1 care va conta doar la impresia artistică. A pierdut fără drept de apel partida, dar chiar și așa sufletista reprezentativă nordică a ieșit de pe ”Stade de France” cu fruntea sus și cu conștiința că a dat totul pe teren.
Franța a pătruns în pas de defilare în semifinale, acolo unde nu a mai fost de la Euro 2000, din Belgia și Olanda. Joi, 7 iulie, va înfrunta un adversar de un calibru opus, Germania, dar ”cocoșii” nici nu se gândesc să nu ia titlul.

sursa:www.digisport.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *