7.08.2016

Franta s-a calificat in finala Euro 2016 . Franta - Germania 2 - 0.



Franţa a reuşit, în sfârşit, să contrazică o destul de celebră „zicere” despre fotbal, conform căreia „este un sport care se joac 11 contra 11 şi în care câştigă întotdeauna Germania”. Şi a şi ales momentul perfect să o facă: în semifinala Campionatului European pe care îl găzduieşte.
Joi seară, „cocoşii” au jucat partitura perfectă, închizându-se foarte bine şi aşteptând greşeala adversarului, care avea să vină, până la urmă. Mai întâi chiar în prelungirile primei reprize, când Schweinsteiger s-a apărat ca la baschet la „capul” lui Evra şi a provocat penaltiul din care Griezmann a deschis scorul (45+2), apoi, spre final (72), la acţiunea superbă a lui Pogba şi ieşirea neinspirată a lui Neuer, taxată de acelaşi atacant de la Atletico Madrid. A fost seara lui Griezmann şi a unei echipe a Franţei care a prezentat reţeta prin care poate fi învinsă o echipă a Germaniei previzibilă, lentă şi lipsită de oameni cu sclipire în atac, lipsa vitezei la construcţie fiind principala problemă a nemţilor.

Franţa - Portugalia va fi, aşadar, finala acestei ediţii a Campionatului European, verdictul urmând să se dea duminică seară, la finalul confruntării ce va începe la ora 22.00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *