7.13.2016

Tricolorul LMV Ploiesti isi contureaza lotul pentru noul sezon .

Tricolorul LMV Ploieşti a stabilit modul în care va aborda viitorul sezon competiţional, al doilea din prima divizie naţională şi primul în care va juca la nivel european, calificându-se în Cupa Challenge.
În primul rând, s-a realizat o schimbare la nivelul staffului tehnic, urmând ca antrenor principal să fie fostul internaţional român Sergiu Stancu, sosit la Ploieşti ca jucător din returul campionatului trecut.
Pentru Sergiu Stancu acesta va reprezenta debutul său ca antrenor, în urma unei cariere de succes ca jucător.
După ce a condus echipa de la formare (în 2012) până în cupele europene, antrenorul Marian Anton va rămâne în cadrul clubului, într-o funcţie administrativă.
Sergiu Stancu va face echipă în stafful tehnic cu antrenorul secund Mădălin Marinescu.
În privinţa lotului de jucători, dintre sportivii care au evoluat în sezonul trecut la Tricolorul LMV au mai rămas doar căpitanul Cosmin Ghimeş (coordonator, născut la 30.07.1979) şi Andrei-Dan Grigoraş (universal, 02.06.1993).
La capitolul noutăţi, în momentul de faţă Tricolorul LMV Ploieşti a semnat deja cu doi stranieri, care au mai evoluat în România. Cel mai cunoscut dintre aceştia este sârbul Goran Škundrić (foto stânga), campion al României cu CVM Tomis Constanţa, club care s-a desfiinţat, în sezonul trecut.
Născut la 23 noiembrie 1987, la Odzaci, Goran Škundrić joacă pe postul de libero, având 1.97 m şi 94 kg. Până anul trecut, când a ajuns în lotul campioanei Tomis Constanţa, acesta a jucat doar în campionatul Serbiei. A debutat la NIS Vojvodina Novi Sad, echipă pentru care a evoluat în prima parte a carierei sale, jucând în cupele europene între 2006 şi 2011, inclusiv în Liga Campionilor, având un titlu şi o Cupă ale Serbiei în palmares. Apoi, a mai jucat la Klek Srbija Sume, MOK Djerdap Kladovo (cu care s-a clasat pe locul secund în campionat şi a evoluat în Cupa CEV) şi Ribnica Kraljevo.
Totodată, Škundrić este şi component al lotului naţional al Serbiei, fiind convocat la etapa de World Leaguela începutul lunii iulie. De altfel, acesta a fost selecţionat în lotul naţional al Serbiei încă de la nivelul juniorilor, la categoria 18 ani.
Cel de-al doilea transfer al echipei ploieştene vine tocmai de pe continentul american, anume din Cuba – Hiroshi Centelles (foto dreapta). Născut la 14 august 1990, având 1.96 m şi 85 kg, acesta evoluează ca trăgător secund sau fals, având numeroase performanţe cu echipa naţională a Cubei la nivelul juniorilor, fiind vicecampion mondial şi câştigător al Cupei Pan-Americane NORCECA.
Centelles a jucat la Dinamo Bucureşti în sezonul 2014/2015, contribuind la medaliile de bronz cucerite de clubul din Capitală, înainte de sosirea în România evoluând în Qatar, la Al Arabi, între 2011 şi 2014, perioadă în care a câştigat Crown Prince Cup, Emir Cup şi un titlu naţional.

sursa: http://tricolorullmvploiesti.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *