8.29.2016

Fotbalul românesc a fost “ucis”... politic.


foto: banatulazi.ro


Vinovaţii fără vina?!?
La această întrebare ar trebui să răspundă toţi politicienii.
De ce? Pentru că au făcut praf fotbalul românesc, ultimul exemplu sunt rezultatele echipei naţionale la EURO 2016.
Rezultatele au venit în urma colaborării dintre Anghel Iordanescu (fost senator PSD şi UNPR), Răzvan Burleanu şi Gino Iordanescu, cei doi fiind susţinuţi (pe surse) de PSD.
Deşi în spațiul public, puţină lume are curajul să spună că politica a “confiscat “fotbalul românesc.
Implicarea directă sau indirectă, pare a se extinde din ce în ce mai mult, chiar dacă DNA încearcă (timid) să facă curăţenie.
Delapidări, trafic de influență, abuz în serviciu, etc., cam asta a făcut politicul în fotbal, acolo unde mirajul banilor este foarte mare.
Echipe de tradiţie “ucise” din interese şi blaturi politice?!?
Rapid București, Petrolul Ploiești, Politehnica Timișoara, Universitatea Craiova, Corvinul Hunedoara, UŢA Arad, FC Argeş Piteşti, Oţelul Galaţi, Sportul Studenţesc Bucureşti, FC Naţional Bucureşti, Unirea Urziceni, Ariesul Turda, Gloria Buzău, Progresul Bucureşti, sunt printre cele mai cunoscute echipe “distruse” direct sau indirect de interese politice.
Sponsorizări pe hârtie...
Deşi pe hârtie unele cluburi din ţară primesc sponsorizări din bani publici, acestea nu ajung la centrele de copii și juniori, astfel echipele de fotbal, nu pot avea rezultate sin u pot asigura jucători pentru echipa naţională sau Liga 1.
Nepotisme ca înainte de Revoluţie.
La unele cluburi româneşti, “nepotismele “sunt la ordinea zilei.
La centrele de copii şi juniori ajung fii și nepoții (politicianului X), copiii talentaţi, proveniţi din familii sărace, fiind lăsaţi de izbelişte sau folosiţi la jocuri, doar ca faţada Părinții acestora neavând o situaţie financiară prea bună, nu pot face scandal pentru a lăsa copilul să-şi îndeplinească visul, chiar dacă visul acestuia pare îndepărtat.

 Însă unii copii proveniţi din familiile modeste, au şansa de a deveni profesioniști. Dar... le creşte cota, dând frâu liber corupţiei.
DNA-ul şi anchetarea primarilor pentru implicarea în fotbal.
Cătălin Cherecheș (Baia Mare), Nicolae Robu (Timişoara), Andrei Volosevici (Ploieşti), Dorin Florea (Târgu Mureş), Sorin Oprescu (Bucureşti), Mircea Minea (Chiajna), Olguta Vasilescu (Craiova), Gheorghe Nichita (Iaşi) sunt persoanele care sunt sau au fost anchetate de DNĂ, privind implicare directă sau indirectă în fotbal, la echipele de club, din localitatea pe care o conduc.
 Mitică Dragomir (fost deputat PRM) a primit trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul “Dezafiliere Universitatea Craiova “.
Sunt doar câteva exemple, ca partidele politice, indiferent de nume au făcut “ţăndări “fotbalul românesc.
Fostul fotbalist şi antrenor al echipei Gloria Buzău, Ion Viorel a fost suspendat de către FRF, pentru 2 ani pentru că... a vrut să denunţe la DNA corupţia din FRF şi implicarea PSD în fotbal.
“După ce au distrus financiar Gloria Buzău, în frunte cu Dan Tulpan, ducând clubul la faliment, cei din Federaţie, în cârdăşie cu cei din PSD, doresc să mă "răsplătească" pentru faptul că am făcut ca echipa să supravieţuiască până acum. Ei cred că această lovitură mă va face să renunţ. Greşit! Voi face recurs, voi extinde procesul şi în civil şi nu numai atât.” a declarat pentru dcnews.ro, Ion Viorel (http://www.dcnews.ro/omul-lui-geoana-anun-a-cutremur-in-fotbal-voi-denun-a-implicarea-psd_506635.html).

Petrolul Ploieşti, “jucăria” partidelor politice.

Despre falimentarea SC Petrolul Ploieşti SRL şi retrogradarea echipei fanion în al 4 lea eşalon s-a vorbit.
La Ploieşti, în “urbea lui nenea Iancu “, fotbalul a fost ucis...
2 primari ai municipiului Ploieşti şi patru jurişti au fost luaţi la întrebări de procurorii DNĂ, pentru finanţarea echipei Petrolul Ploieşti dar şi a asocierii Primăriei Ploieşti cu Asociaţia “Lupii Galbeni”.

După mult tam tam legat de marca Petrolul Ploieşti, cele două partide puternice din Ploieşti, arunca vina în curtea vecinului, din acest scandal politic, singurii care pierd sunt cei care susţin trup şi suflet noua grupare Petrolul 52 Ploieşti, (printre care Cristi Vlad, Tăvi Grigore şi Mircea Dridea), cei trei fiind de fapt garanţia morală pentru urmaşa “lupilor galbeni “.
Consilierii locali şi bătaia de joc.
Consilierii locali au “obligaţia morală “că să cedeze dreptul de folosință a mărcii, noului club înfiinţat, fără nici o îndoială Petrolul 52 Ploieşti bucurându-se de multă susținere a ploieştenilor.
Marca trebuie evaluată...
Marca Petrolul Ploieşti a revenit Primăriei, datorită locuitorilor şi iubitorilor de fotbal din oraş.

Evaluarea mărcii pare o abjecţie în toată regulă, fiindcă Primăria Ploieşti nu are ce să facă cu ea, decât să o uite printr-un sertar, cu timpul valoarea acesteia devenind 0.

Aici se poate discuta foarte mult. Am contactat oameni care sunt prinşi în acest fenomen al fotbalului şi toţi au spus că folosirea unei mărci sportive, conform legii 69, articolul 45, legea sportului, nu poate fi făcută decât de o entitate sportivă.
“În condiţiile acestea, mai ales că acum, pe fond, nu e folosită de nimeni, valoarea ei este zero. O marcă are valoare în condiţiile în care este folosită de o entitate sportivă şi există în spate şi un palmares. Palmaresul nu prezintă elemente juridice, e o chestiune de continuitate, de istorie.
Acum, pentru că a existat acest blocaj, încercăm alte soluţii, sunt discuţii la nivelul direcţiilor să vedem care sunt alte variante pe care le avem astfel încât să putem transmite această marcă. Poate fi o asociere cu Asociaţia Petrolul '52, mai poate fi o variantă, pentru care trebuie să studiem unele legi, prin care putem să dăm cu titlu gratuit această marcă spre o asociaţie care nu are scop lucrativ şi care este de interes public", a declarat primarul municipiului Ploie
ști, Adrian Dobre.

Marca nu are avizul Direcţiei Economice şi a celei Juridice...
Deşi iniţial totul părea ok  şi era vorba de câteva minute pentru că marca să fie cedată către Petrolul 52 Ploieşti, pe 19 august 2016, într-o şedinţă extraordinară a CL, a venit “bomba “...

„Considerăm că este necesară o evaluare a acesteia (n.r. – A mărcii) de către specialişti în domeniu sau de către evaluatori autorizaţi pentru stabilirea unei juste valori, astfel încât să nu existe suspiciuni de legalitate privind prejudicierea bugetului local. Aceste aspecte mi le întemeiez pe ordinul 1917 pe 2005 privind aprobarea normelor metodologice privind organizarea şi conducerea contabilităţii instituţiilor publice”. A spus în cadrul şedinţei, Georgiana Păun (director Departamentul Juridic al Primăriei).

Marca nu a fost evaluata când a intrat în posesia Primăriei.

În aceeaşi şedinţă, a avut loc în timpul şedinţei un scandal monstru intre reprezentanţii suporterilor petrolişti şi consilierii locali, tinta fanilor fiind Georgiana Păun.

Fanii a reproşat reprezentanţilor din CL, că nu au evaluat marca când aceasta a fost cedata Primăriei de Dan Capră.

Cristi Vlad s-a enervat.
Fostul căpitan şi jucător al “lupilor galbeni “, actualul Preşedinte al grupării Petrolul 52 Ploieşti a luat “foc” şi a întrebat “Cum se poate evalua marca Petrolul, care aparţine, de fapt, celor ca Mircea Dridea, care au adus glorie Petrolului.”...

Bine-nţeles, nici până azi, marca nu a fost cedata noii echipe, deşi aceasta are entitate sportive şi deja a evoluat în campionatul Ligii A Prahova.
Când vor primi marca, speram în cel mai scurt timp posibil, conducerea “noului Petrolul “, Petrolul 52 Ploieşti nu trebuie să aibă niciun suport politic, singura variantă posibilă ca această grupare să devină o societate pe acțiuni, astfel având şansa de a reveni pe prima scenă a fotbalului românesc, în 5-6 ani.

Cu sau fără politică... PETROLUL NU MOARE!

Deşi partidele politice din Ploieşti, arunca “gunoiul sub preşul vecinului “, Petrolul are parte de susţinerea suporterilor săi.
Dovezile de ataşament faţă de noul club, Petrolul 52 Ploieşti au fost în primele 2 etape din campionat, 2 000 de fani au fost prezenţi la Păuleşti (CS Păuleşti – Petrolul 1 -1) şi sâmbăta seara peste 6 000 la meciul de “acasă “cu CS Tufeni Băicoi (Petrolul - Tufeni 4 – 0).
Mai mult... la ultimul meci au creat o atmosferă demnă de Champions League.
 Va urma...

P.S.Aţi văzut vreun politician la vârf să-şi cumpere un bilet la un meci de fotbal? Eu nu...
Mai degrabă îşi cumpără foştii politicieni, cei care s-au săturat de aceasta...

                                                                                                                Un microbist.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *