joi, 18 august 2016

PENITENCIARUL PLOIEŞTI .INFORMARE DE PRESĂ.Sfânta Taină a Botezului oficiată la Penitenciarul PloieștiMarți 16 august 2016, la sediul Penitenciarului Ploiești, în capela aflată sub ocrotirea Sfântului Mucenic “Varvar Tâlharul”,  patru  persoane private de libertate, selecționate în regim semideschis  au primit Sfânta Taină a Botezului prin slujba oficiată de preoții: Georgian Alexandrescu - Biserica Înălțarea Domnului Ploiești, Mihai Dinu - Biserica “Sf. Atanasie și Chiril” din Ploiești, Daniel Stoicescu -Biserica "Sfânta Cuvioasa Parascheva"- Spital C.F.R. Ploiești și Constantin Rădulescu Penitenciarul Ploiești.
În Biserica Ortodoxă, slujba Botezului reprezintă una din cele mai importante ceremonii religioase, fiind foarte veche si este compusă din mai multe părti distincte. Fiecare din aceste părti este încărcată de simbolism și ne vorbește despre noua relație cu Dumnezeu în care intră cel care se botează.
Cu această ocazie, preotul voluntar Georgian Alexandrescu, prin intermediul credincioșilor Parohiei Bisericii „Înălțarea Domnului” Ploiești a  donat  30 pachete  cu  produse alimentare și  igienico-sanitare, acestea fiind  distribuite  deținuților  nevizitați.