9.30.2016

Acțiune amplă de protest la sediului Penitenciarul Ploiești



În data de 03.10.2016, începând cu orele 09.00 în fața sediului Penitenciarului Ploiești, situat pe strada Rudului nr. 49 Ploiești, membrii Sindicatului Național al Lucrătorilor de Penitenciare – filiala Ploiești și membrii Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor – Sindicatul Solidaritatea Ploiești   organizează  o  acțiune  amplă  de  protest conform programului stabilit la nivel național.
Dorim să subliniem reprezentanților Ministerului Justiției și Administrației Naționale a Penitenciarelor că, rolul nostru în sistemul de apărare ordine și siguranță publică este unul foarte însemnat, neputând fii îndeplinit  în condițiile unei acute lipse de personal, a unor infrastructuri inadecvate  și  a  unor dotări precare.
Desfășurarea și îndeplinirea sarcinilor de serviciu în aceste condiții, nu se poate baza numai pe determinarea și curajul lucrătorilor de penitenciare de a-și  îndeplini misiunile încredințate, în situația în care :
·         orele suplimentare nu pot fi plătite, iar din cauza insuficienței personalului nici  nu pot fi recuperate;
·         lucrătorii îndeplinesc multiple sarcini de serviciu peste atribuțiile corespunzătoare funcției ocupate; 
·         mai mult decât atât, Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor prin neaplicarea prevederilor Ordonanței nr. 20 din 2016 înțelege să nu aplice o prevedere legală, discriminându-ne astfel față de alte structuri similare,.
Acțiunea de azi nu afectează siguranța locului de deținere și garantează asigurarea drepturilor deținuților, conform prevederilor legale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *