9.29.2016

Comunicate de presă Penitenciarul de femei Târgșor .


 
Miercuri, 28.09.2016, intre orele 10.00-12.00,la Penitenciarul de femei Târgșor a avut loc o întâlnire de lucru în cadrul Comunităţii Terapeutice,,Eva”.
Actiunea s-a desfasurat în colaborare cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Prahova, Asociaţia ,,Mână Deschisă” Câmpina şi Fundaţia ,,Pater Noster” Ploieşti.
            Scopul manifestarii a vizat schimbul de experienţă privind metode,reguli, tehnici de bază din Comunitate și încurajarea implicării active a personalului din organizaţii nonguvernamentale în activităţi de suport, destinate fostelor consumatoare de droguri care au savarsit infractiuni.
            La activitate au participat și un număr de zece persoane private de libertate,rezidente ale Comunității Terapeutice.
             Programul pentru consumatorii de droguri din penitenciare se desfăşoară conform metodologiei şi deciziei A.N.P. 534/2011 și se derulează în acord cu normele și reglementările în vigoare. În centrul sistemului de valori al Comunității Terapeutice stă respectul pentru individ și credința în capacitatea interioară de creștere și schimbare pozitivă a persoanei.

Joi,30.09.2016,începând cu ora 10.00, Penitenciarul Târgșor în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova organizează Bursa locurilor de muncă pentru persoanele private de libertate.
Un număr de patru agenți economici și-au manifestat intenția de a participa la acest eveniment,la care vor fi prezente aproximativ 30 persoane private de libertare.
            Scopul acestui demers este acela de a-i sensibiliza pe angajatorii prahoveni,privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile pe piața muncii, în vederea creşterii şanselor de angajare a acestora după liberare.
Bursa locurilor de muncă a fost și continuă să fie o acțiune eficientă,cu ajutorul căreia se răspunde prompt nevoilor pieței,beneficiari fiind angajatorii și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.
 
Persoană de contact:Comisar de penitenciare Elena Radu, purtător de cuvânt, telefon 0752098201, e-mail pargsor@anp.gov.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *