10.19.2016

Ploiești Shopping City invită prahovenii la acțiunea de plantare „Rădăcini tinere pentru pădurile de mâine”


Ploiești Shopping City invită prahovenii să se înscrie cu mic, cu mare, la acțiunea de plantare „Rădăcini tinere pentru pădurile de mâine”, care va avea loc pe 22 octombrie 2016, între orele 10:00 - 14:00.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu „Şcoala de Flori” Ploiești, se bucură de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Prahova și are ca obiectiv plantarea a 10.000 de puieți pentru crearea unei liziere verzi în zona Ploiești Shopping City.

Noua zonă va juca rolul de „barieră” împotriva noxelor și zgomotului din acest spațiu cu trafic intens și va include mai multe specii de copaci:
  • frasin de Pennsylvania - are o creștere rapidă și rădăcini care ajută la fixarea solului
  • stejar și tei pentru fixarea solului
  • salcâm roșu, cu rol decorativ

Bariera naturală rezultată în urma acțiunii va fi marcată distinctiv, prin panouri speciale, și, cu ajutorul cursanţilor „Şcolii de Flori”, va beneficia în viitor de lucrările necesare de întreţinere, înlocuire şi de extindere.  

Persoanele care se vor înscrie vor primi unelte și echipament de lucru din partea organizatorilor, având ocazia să se implice într-o activitate dedicată protejării mediului înconjurător din regiunea în care trăiesc.


Prahovenii care doresc să ia parte la această acțiune se pot înscrie la numărul de telefon 0751.043.178.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *