11.07.2016

Incidente la pauza meciului dintre Avantul Maneciu si Petrolul Ploiesti . Răspunde cineva ?









 Duminica după amiază, partida dintre Avântul Măneciu şi Petrolul Ploieşti, încheiată cu victoria “lupilor “scor 0-3, a fost umbrită de violente, în pauză meciului. Din declaraţiile martorilor susţinute şi de Marius Fenechiu, la sfârşitul primei reprize, mai multe persoane, aflate în tribună 1, tribuna gazdelor, au pătruns pe teren, au fost înarmaţi cu pietre şi bate, aceştia aruncând pietre spre un grup de 5 ploieşteni, aflaţi în spatele porţii, pe un gard. Aceleaşi surse susţin că jandarmii au intervenit prin forţa pe teren, dup ace agresorii au fugit.
 Din păcate au avut de suferit suporterii petrolişti, jucătorii şi Preşedintele AŞ Petrolul 52 Ploieşti, Cristi Vlad (care a vrut să aplaneze conflictul), oficialul “lupilor “alegându-se cu buza spartă.
 "Cred că firma de pază şi jandarmeria ar fi trebui să prevină astfel de incidente. Nu ştiu ce s-a întâmplat, de la ce a pornit. Se ştie că suporterii noştri sunt uniţi. Eu am încercat să aplanez conflictul. Cred că jandarmii nu trebuie să mai privească suporterii ca pe nişte duşmani. Trebuie să găsească o cale mai paşnică", a declarat Cristi Vlad. 
La rândul său Marius Fenichiu, un suporter al echipei Petrolul (dincolo de “eticheta “politica) a declarat: „Totul s-a declanșat după ce s-a întâmplat un lucru grav, la care mă uitam și nu îmi venea să cred că se întâmplă, dar pe care nimeni nu a reușit să-l filmeze! Câțiva indivizi s-au deplasat dinspre tribuna din stânga tribunei oficiale spre locul în care se aflau câțiva petroliști, la gardul din spatele porții și i-au atacat cu pietre!!! Nu mi-a venit să cred că noi eram supravegheați de mascați, ca niște infractori. Iar în zona tribunei gazdă nu existau forțe de ordine! După ce acei golani au fugit, au apărut mascații, care au „sărit” la suporterii petroliști din spatele gardului, moment în care a început tot circul, în urma căruia tot suporterii petroliști au fost scoși ţapi ispășitori. 
Toate știrile am văzut că ne dau pe noi ca inițiatori ai incidentului, pentru că de fapt, nimeni nu a filmat faza inițială, când cei din spatele gardului au fost atacați, moment pe care l-am văzut foarte bine, din poziția în care mă aflam și care m-a uluit efectiv!” 
Jandarmii aruncă vina pe firmă de pază...
Jandarmii prezenți la partida au avut un motiv (uluitor) spunând că intervenţia în forţă s-a datorat unei solicitări a firmei de pază. 
Reprezentanţii firmei de pază neagă acest lucru, mai multe filmări demonstrând intervenţia în forţa a jandarmilor. video: ziarulincomod.ro (În filmarea de mai sus puteţi vedea răspunsurile impertinente ale jandarmilor). 
Minciuni ale jandarmilor. 
Conform suporterilor petrolişti, aceştia au fost “filaţi “încă de la intrarea în stadion, cei peste 1000 de suporteri ploieşteni, care au făcut deplasarea la meci ştiu acest fapt.
 Şeful Poliţiei Locale din Măneciu (Cepoiu Adrian) a fost pe teren, în calitate de căpitan al echipei gazda, însă nu a intervenit pentru a aplana conflictul, fugind la vestiare. 
Tupeu fără margini şi minciuni ale primarului din Măneciu (Vasile Cordos). 
Deşi mulţi martori susţin, unii fiind localnici, ca un grup de "suporterii " ai Maneciului  au atacat cu pietre suporterii petrolişti şi au pătruns pe teren , apoi au fugit , Vasile Cordos minte cu neruşinare. 
Fiindcă se dă “mare petrolist “
însă are contul de facebook restricţionat, astfel “fugind “de “represaliile “suporterilor petrolişti i-a spus lui Marius Fenichiu: “"Priviți adevărul, cum spectatori Ploieșteni, pleacă de la tribună repartizată lor, sar gardul pe o proprietate privată și vin la tribună spectatorilor maneceni şi-i provoacă la tulburarea ordinii și liniștii publice. 
După cum vedeți, spectatorii maneceni (golani, aşa cum îi numea Fenechiu) au stat liniștiți și nu au răspuns la provocări şi nu au jignit echipa de fotbal Petrolul, care se așezase provocator, în teren în partea tribunei cu spectatori maneceni. Să vă fie rușine dl. Fenechiu! 
Spune-mi cu cine te însoțește, ca să-ți spun cine ești! Te-am invitat la tribună oficială, ca să stăm împreună cu presa, dar m-ai refuzat fiindcă nu poți sta între oameni civilizați.
 Păcat! 
Felicitări echipele pentru spectacolul din teren. Mult succes, ambelor echipe în campionat!" Pe filmările de la marginea terenului, filmare făcută de un redactor Info Ploieşti City se aud injurii adresate ploieştenilor “ţiganii, ţiganii “, drogaţii “şi “au venit ţăranii cu trenul “...  
În atenţia domnului Vasile Cordos (Primar comună Măneciu)... Imaginile vorbesc de la sine, cât de "paşnici " au fost "fanii " Avântului.
În momentul în care au fost surprinse imaginile de site-ul deprahova.ro, niciun suporter petrolist nu se afla pe teren... () Cine răspunde pentru incidente? 
Conform Art. 59. Din regulamentul FRF – AJF Prahova 
• Organizatorii competiţiilor (în speţă a partidei de duminică, Avântul Măneciu) au obligaţia să asigure spectatorilor, jucătorilor şi oficialilor protecţie şi securitate şi să ia toate măsurile pentru prevenirea şi înlăturarea oricăror incidente.
 • Răspunderea pentru asigurarea ordinii şi securităţii participanţilor revine clubului organizator, care încheie în acest sens un protocol cu poliţia, poliţia comunitară sau alte structuri specializate în protecţie şi pază. Avântul Măneciu nu a respectat regulamentul? 
În urma incidentelor din pauza partidei Avântul Măneciu – Petrolul Ploieşti (scor 0 -3) organizatorii meciului (în speţă Avântul Măneciu), cât şi forţele de ordine ale Jandarmeriei nu au luat măsurile necesare pentru a nu exista incidente intre fanii echipei gazda şi cei ai Petrolului Ploieşti. 
Deşi Jandarmeria Prahova a catalogat jocul ca fiind unul cu grad ridicat de risc, în incinta stadionului au fost prezenţi doar...5 agenţi de pază.
 Jandarmerii au procedat ilegal? Da. 
Potrivit suporterilor, la incidente li s-au spus că se afla în “zona tehnică “
şi nu au voie acolo. 
Orice copil de clasa a 3 a, dacă citeşte legea 4/2008 vede că nu scrie de o anumită “zonă tehnică” în incinta bazelor sportive. 
Pentru că jandarmii tot “abuzează “de legea 4/2008, la articolele 7 şi 8 se poate observa ...acest lucru .
 Art. 7. (2) În situaţia desfăşurării unor jocuri sportive cu grad ridicat de risc este necesară prezenţa în arenă sportivă a prefectului sau a reprezentantului acestuia, precum şi a unui procuror din cadrul parchetului de pe lângă judecătoria în a cărei circumscripţie se află arena sportivă.
 Înştiinţarea acestora se realizează de către unitatea de jandarmi competentă teritorial.
 Art. 8. Restabilirea ordinii publice în interiorul bazei sportive se execută de către efectivele de jandarmi, din iniţiativa comandantului acestora, cu aprobarea, după caz, a prefectului sau a reprezentantului acestuia, atunci când se constată că, în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi. 
Domnii jandarmi ar trebui să citească legea 4/2008 aici: http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_prevenire_violenta_competitii_sportive_4_2008.php

Întrebarea care se impune după aceste incidente nedorite este... Cine este vinovatul pentru toate violentele? 

foto:sport.ro
video:Info Ploiesti City , deprahova.ro si ziarulincomod.ro 
 P.S. Revenim cu noi amănunte...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *