11.07.2016

Lupii au castigat clar la Maneciu ...Avantul Maneciu - PETROLUL 0-3

După două sincope consecutive, remizele cu Tricolorul Breaza şi AFC Băneşti, petroliştii şi-au regăsit cadenţa, impunându-se clar în deplasarea de astăzi, de la Măneciu. Echipa lui Tavi Grigore a câştigat cu 3-0, după autogolul lui Cârstocea şi reuşitele lui Dragoş Gheorghe şi Vintilă, revenind, astfel, pe prima poziţie a clasamentului Ligii A Prahova.
Aproape 3000 de oameni, o asistenţă pentru care ar fi invidioase trei sferturi dintre echipele de prim-eşalon, au luat cu asalt stadionul din Măneciu, pentru a vedea la lucru echipa care, în acest sezon, a dat o nouă dimensiune fotbalului judeţean. Iar Petrolul, la doar 24 de ore după ce pierduse, în favoarea Blejoiului, fotoliul de lideră a eşalonului judeţean, a reconfirmat faptul că se află, totuşi, la un alt etaj valoric faţă de oponentele sale, obţinând, la Măneciu, o victorie reconfortantă, venită după un joc consistent al “galben-albaştrilor”.
Fără doi dintre titularii obişnuiţi în primul “11”, Butufei şi Catană absentând din cauza accidentărilor, Tavi Grigore a trebuit să regândească un pic modulul tactic al echipei sale. Tehnicianul a căutat să câştige controlul la mijlocul terenului prin experienţa tridentului Chiriţă-Cl. Tudor-Păun, a mizat pe viteza superioară adusă, în benzi, de Ilie Dumitrescu şi Dragoş Gheorghe, dar şi pe incisivitatea lui Vintilă, şi se poate spune că a fost inspirat, atât cu primul “11” cât şi cu schimbările efectuate pe parcurs, pentru că Petrolul a dominat cap-coadă întâlnirea de la Măneciu.
Practic, cu excepţia ocaziei din primul minut a lui Daniel Stoian (şut de la 10-12 metri, lateral stânga, pe lângă colţul scurt), ploieştenii n-au avut deloc emoţii, reuşind să-şi şi facă jocul uşor după ce au deschis rapid scorul, Cârstocea (10) deviind în proprie poarta mingea trimisă de Vintilă, printr-o "pădure" de picioare, de la 7-8 metri. Golul fusese anticipat de ratările lui Dragoş Gheorghe (4 – reluare din marginea careului mic, la care Toma s-a impus incredibil) şi Păun (8 – cursă solitară, finalizată cu un şut de la 16 metri, puţin peste transversală), iar ocaziile au continuat să curgă, dar Claudiu Tudor (24) şi Păun (28) n-au reuşit să mărească diferenţa înainte de intrarea la cabine.
Lucrurile s-au lămurit, însă, la scurt timp după pauză, după ce Dragoş GHEORGHE (56) a fructificat, cu o lovitură de cap expediată din marginea careului mic, o centrare venită, de pe dreapta, de la Nae. Ploieştenii puteau gestiona, astfel, mult mai liniştiţi ultima parte a confruntării, iar, spre final, au mai punctat o dată, atunci când VINTILĂ a profitat de nesiguranţa fundaşilor adverşi şi, rămas singur cu Toma, l-a “executat” pe portarul gazdelor cu o execuţie tehnică de fineţe.
3-0, astfel, pentru Petrolul, o victorie logică, conformă cu ceea ce s-a petrecut pe gazon.
Cu Văleniul, în nocturnă
Petrolul a bifat, astfel, cea de-a 9-a victorie stagională şi, cu un total de 30 de puncte, îşi păstrează avansul de două lungimi în clasament faţă de ocupanta poziţiei secunde, CS Blejoi. Etapa viitoare, ploieştenii vor juca pe “Ilie Oană” cu Teleajenul Văleni, într-un meci ce se va disputa sâmbătă, cel mai probabil în nocturnă, de la ora 18.00.

continuare si video aici

sursa :SportOnlinePh.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *