11.24.2016

Voleibaliştii de la Tricolorul LMV Ploieşti au fost eliminati din sferturile Cupei Romaniei .

Voleibaliştii de la Tricolorul LMV Ploieşti au fost la un pas de o calificare spectaculoasă în semifinalele Cupei României, pierzând, după „setul de aur”, duelul cu SCM „U” Craiova. În meciul disputat, miercuri, în sala „Olimpia”, ploieştenii s-au impus cu 3:0 (26:24, 25:19, 25:19), exact scorul cu care pierduseră în tur, la Craiova, dar au cedat setul de departajare (9:15), cel care avea să-i ducă pe olteni în penultimul act al competiţiei.
Învinsă cu 3:0 în meciul disputat la Craiova, Tricolorul LMV era obligată să câştige manşa a doua cu acelaşi scor sau cu 3:1, pentru a împinge, conform regulamentului, lupta pentru calificare în „setul de aur”. Teoretic, misiunea elevilor lui Sergiu Stancu părea destul de complicată, atâta vreme cât formaţia ploieşteană a rămas cu un efectiv subţire numeric, după despărţirea de Ferreira şi accidentarea lui Centelles, dar desfăşurarea ostilităţilor a fost la un pas să infirme calculele hârtiei, Tricolorul ratând la mustaţă accederea în semifinalele Cupei României.
Meciul a început într-o notă de echilibru, în primul set mergându-se cap la cap până spre final. Craiova a încercat să se desprindă imediat după cel de-al doilea time-out tehnic, ducându-se la 18:16, dar Tricolorul a revenit şi a întors la 19:18, ajungând, mai apoi, să conducă cu 24:22. Stancu l-a trimis pe Ghimeş la linia de serviciu, dar rezerva de ridicător a ploieştenilor a servit în „burta fileului”, iar, la punctul următor, Grigoraş n-a reuşit să treacă de blocajul advers, astfel încât oaspeţii au egalat la 24. Imediat, Grigoraş şi-a luat revanşa, ţintindu-l pe Lică cu „un trasor” expediat din zona doi pentru 25:24, setul încheindu-se la 26:24, după ce Olteanu, încercând să atace, a atins fileul.
Craiova a început mai bine manşa a doua, părând să preia controlul după ce s-a detaşat la 5:1. A fost doar un foc de paie, pentru că ploieştenii au egalat repede şi au trecut la conducere, la 9:8, lăsându-l fără soluţii pe tehnicianul oltenilor. În disperare de cauză, Dănuţ Pascu a făcut trei schimbări, dar n-a reuşit să „smulgă” serviciul de la Grigoraş decât la 12:8, setul curgând, mai apoi, lejer în  favoarea gazdelor. Craiovenii au schimbat aproape în întregime liniile, din sextetul de bază mai rămânând pe teren doar Stulenkov, iar Tricolorul a defilat, oprind tabela la 25:19. Din păcate însă, finalul de set a adus şi pierderea lui Riabukha, „centrul” ploieştenilor accidentându-se şi nemaiputând continua partida.
Pascu a riscat şi a câştigat
La 0:2, antrenorul oaspeţilor a mers pe o tactică riscantă, renunţând fără mare luptă la actul trei. Pascu şi-a ţinut titularii pe bancă până spre finalul setului, gândind că, astfel, îi va avea proaspeţi în „decisiv”, iar Tricolorul a profitat şi a câştigat cu 25:19, totul urmând să se decidă, aşadar, în „setul de aur”.
Unul deschis, pe tabelă, de gazde, cu atac „în urcare” al lui Aleksic, însă oaspeţii au replicat cu trei puncte consecutive. Tricolorul a revenit şi a egalat la 3, după ce Lică a risipit două acţiuni ale vizitatorilor, „căpitanul” oltenilor fiind schimbat imediat, dar Craiova a legat, iarăşi, trei puncte la rând, detaşându-se la 6:3.
A urmat, la 4:6, momentul cheie al întâlnirii şi, probabil, al calificării. Unul dintre tuşieri a arătat aut la un atac al craiovenilor, arbitrul din scaun, gălăţeanul George Grădinaru, a validat iniţial decizia liniorului, lucru care a declanşat o reacţie vehementă a oaspeţilor, Dănuţ Pascu intrând în teren pentru a protesta. Iar Grădinaru a cedat uşor la circul făcut de oaspeţi şi a „întors” decizia, dictând rejucarea punctului, astfel încât, în loc de 5:6, s-a făcut 4:7, pentru că, de această dată, Craiova a reuşit să pună mingea jos fără să mai existe vreun dubiu.
A fost, practic, momentul care a rupt definitiv echilibrul, pentru că, mai apoi, oaspeţii n-au mai avut emoţii, punând capăt „setului de aur” la 15:9.
Tricolorul a pierdut, astfel, calificarea în semifinalele Cupei României, ratând primul obiectiv al sezonului, iar oficialii ploieştenilor trebuie să regândească strategia în această iarnă pentru a-şi întări lotul, atâta vreme cât trupa lui Sergiu Stancu mai are de luptat pe două fronturi, în campionat şi în Challenge Cup.
.........................................................
 Tricolorul LMV Ploieşti – SCM „U” Craiova 3:0 (26:24, 25:19, 25:19), 9:15 la „setul de aur”
Tricolorul: Carrasco, Riabukha, Farcaş, Grigoraş, Zhylinsky, Voinea. Libero: Skundric. Au mai jucat: Ghimeş, Milivojevic, Aleksic. Antrenor: Sergiu Stancu.
SCM „U”: Bartha, Olteanu, Yordanov, Lică, Stulenkov, Bala. Libero: Mărieş. Au mai jucat: Keller, Suson, Tudor, Ene, Georgescu. Antrenor: Dănuţ Pascu.
Au arbitrat: George Grădinaru şi Florin Dimachi (ambii din Galaţi).
Foto: http://tricolorullmvploiesti.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *