1.07.2017

Comunicat de presă .Concursul judeţean de recitări “Ca un luceafăr am trecut prin lume”.

Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti va marca şi în 2017, ca în fiecare an, ziua poetului Mihai Eminescu şi Ziua Culturii Naţionale Române. Duminică,  15 ianuarie 2017, la Muzeul Judeţean de Artă „Ion Ionescu-Quintus” va avea loc cea de-a V-a ediţie a Concursului judeţean de recitări “Ca un luceafăr am trecut prin lume”. Competiţia este destinată liceenilor prahoveni, care trebuie să pregătească un text reprezentativ din creaţia eminesciană.. În cadrul evenimentului vor susţine prelegeri despre opera poetului naţional şi despre Ziua Culturii Române prof. Mădălina Paula Ştefan şi prof. Iulia Dragomir, care vor coordona şi un scurt moment poetic pregătit de elevi ai Colegiului Economic “Virgil Madgearu” Ploieşti.
Înscrierile la concurs se pot face până pe 8 ianuarie 2017 printr-o cerere trimisă la sediul instituţiei din Ploieşti, strada Eroilor nr. 1A, sau la adresa de e-mail gelunionescu@yahoo.com. În cazul în care cererile participare vor fi numeroase,  preselecţia lor se va desfăşura pe 10 ianuarie 2017.

Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti continuă şi proiectul educaţional “Aproape de Eminescu”, care se va desfăşura, simultan, în şcolile din judeţ sau din ţară. Se adresează în special elevilor, profesorilor de limba şi literatura română şi profesorilor de învăţământ primar care doresc să marcheze astfel împlinirea a 167 de ani de la naşterea poetului naţional. În data de 16 ianuarie  2017, în intervalul orar 9.00-12.00 (pentru cei ce învaţă dimineaţa), respectiv 14.00-17.00 (pentru elevii care învaţă după-amiaza) vor fi  alocate 15 minute unor activități precum lecturarea a diverse tipuri de texte din opera eminesciană, recitarea unor poezii sau a unor fragmente din creația poetului român de geniu, studii de caz, dezbateri pe marginea operei lui Mihai Eminescu, organizarea și prezentarea de expoziții de desen și/sau pictură inspirate din opera eminesciană, la nivelul clasei de elevi, anului de studiu. În 2017 proiectul devine internaţional, anunţându-şi participarea atât unităţi de învăţământ din ţară, cât şi de peste hotare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *