1.08.2017

Sun Pharma şi Moebius Medical semnează un acord exclusiv de licenţiere pentru dezvoltarea unui analgezic destinat tratamentului durerii asociate osteoartritei

Sun Pharma şi compania israeliană Moebius Medical au semnat un acord exclusiv de licenţiere pentru a continua dezvoltarea MM-II, un compus farmaceutic propus ca tratament în durerea asociată osteoartritei. Osteoartrita este una din cele mai frecvente afecţiuni cronice şi o cauză majoră a durerii şi dizabilităţii fizice în rândul adulţilor. Estimările arată că, la nivel global, mai mult de 100 de milioane de oameni sunt afectaţi de osteoartrită.
 Acordul cu Moebius Medical pentru acest produs destinat pacienţilor cu osteoartrită face parte din efortul nostru în direcţia realizării unui portofoliu global de produse de marcă destinate tratării durerii. Suntem încurajaţi să continuăm dezvoltarea MM-II şi sperăm să oferim un tratament inovator pentru pacienţii care suferă de durere osteoartritică., a declarat domnul Kirti Ganorkar, Director Global Dezvoltarea Afacerii, Sun Pharma.
MM-II este o injecţie biolubrifiantă care se administrează intra-articular. Produsul valorifică proprietăţile fizice ale lipozomilor de lubrifiere a genunchiului artritic, reducând astfel frecarea şi uzura articulațiilor, ceea ce conduce la ameliorarea durerii articulare din formele uşoare spre moderate de osteoartrită. Datele clinice au arătat o eficacitate superioară pentru MM-II în comparaţie cu tratamentul standard (acid hialuronic) al durerii asociate osteoartritei. Produsul se bazează pe o tehnologie brevetată, preluată de Moebius Medical de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, Institutul israelian de tehnologie Technion şi Centrul Medical Hadassah.
Faptul că tehnologia noastră a fost concepută în Israel şi dezvoltată în cadrul acceleratorului de start-up-uri RAD Biomed, confirmă calitatea unică a ecosistemului biotehnologic local. De fapt, tehnologia noastră a fost creată prin cooperarea multidisciplinară a trei profesori din elita institutelor de cercetare israeliene: Prof. Yechezkel Barenholz de la Universitatea Ebraică, Prof. Izhak Etsion de la Institutul Technion şi Prof. Dorit Nitzan de la Centrul Medical Hadassah. Mulţumirile mele speciale se adresează atât Prof. Yechezkel Barenholz, pentru sprijinul acordat permanent, cât şi Dr. Yaniv Dolev, prin a cărui viziune şi leadership am reuşit să realizăm acest parteneriat.”, a declarat domnul Moshe Weinstein, CEO al Moebius Medical.
În conformitate cu acest acord, Sun Pharma va finanţa dezvoltarea ulterioară a MM-II al Moebius Medical, inclusiv finalizarea studiilor clinice de fază 2 şi 3 şi orice altă activitate preclinică necesară pentru autorizare. Până în acest moment, Moebius Medical a finalizat un prim studiu clinic pe subiecţi umani în cadrul Centrului Medical Hadassah, demonstrând debutul rapid al acţiunii produsului, potenţiala sa eficacitate superioară şi profilul de siguranţă comparabil pentru reducerea durerii osteoartritice, în comparaţie cu tratamentul injectabil cu acid hialuronic.
“Suntem mândri şi încântaţi că Sun Pharma, o companie farmaceutică lider la nivel global şi bine poziţionată pentru a dezvolta şi comercializa optim acest produs, a ales Moebius Medical drept partener pentru construirea portofoliului său de produse specializate. Investiţia Sun Pharma confirmă potenţialul abordării noastre inovatoare pentru a aduce rezultate vizibile de alinare a durerii la pacienţii cu osteoartrită.”, a mai adăugat domnul Moshe Weinstein, CEO al Moebius Medical.
Moebius Medical va realiza studiile pre-clinice necesare şi îşi va asuma responsabilitatea pentru dezvoltarea şi fabricarea produsului până la sfârşitul studiilor de fază II. Sun Pharma îşi va asuma responsabilitatea pentru continuarea studiilor clinice, obţinerea aprobărilor legale şi comercializarea produsului. Moebius Medical va primi de la Sun Pharma o plată în avans şi plăţi bazate pe etapele de dezvoltare a produsului şi pe etapele comercializării acestuia, dar şi drepturi de autor diferenţiate în funcţie de vânzările Sun Pharma.  
Despre Moebius Medical
Moebius Medical este o companie biotehnologică inovativă care dezvoltă noi tratamente de reducere a durerii asociate osteoartritei. Compania a fost înfiinţată în anul 2008 în cadrul acceleratorului RAD Biomed, obiectivul său principal fiind acela de a dezvolta produse bazate pe o tehnologie brevetată şi licenţiată exclusiv de la Yissum, compania de transfer de tehnologie a Universităţii Ebraice, T3, divizia de transfer de tehnologie a Institutului Technion şi Hadasit, compania de transfer de tehnologie a Centrului Medical Hadassah. Până în prezent, compania a fost finanţată de RAD Biomed, PixVine Capital, un fond de capital de risc din Singapore şi Yissum, compania de transfer de tehnologie a Universităţii Ebraice din Ierusalim.

Despre Sun Pharmaceutical Industries Ltd. (CIN - L24230GJ1993PLC019050):

Sun Pharma este a cincea cea mai mare companie farmaceutică de produse generice şi specializate din lume şi liderul pieţei farmaceutice din India. O afacere integrată pe verticală şi o echipă extrem de calificată ne permit să livrăm produse de calitate, în timp util şi la preţuri accesibile. Oferim medicamente de înaltă calitate, profund apreciate de clienţi şi pacienţi din peste 150 de ţări de pe întreg mapamondul. Prezenţa globală a Sun Pharma este susţinută de 47 de facilităţi de producţie localizate pe 6 continente, centre de cercetare şi dezvoltare în întreaga lume şi o echipă multiculturală, formată din peste 50 de naţionalităţi. Veniturile consolidate în perioada martie 2015-martie 2016 sunt de aproximativ 4.3 miliarde dolari, dintre care 2.1 miliarde dolari reprezintă contribuţia pieţei din SUA. În India, compania se bucură de prima poziţie în topul recomandărilor medicale din 12 specialităţi, având 32 de branduri prezente în top 300 branduri farmaceutice din India. Sun Pharma este prezentă în peste 100 de pieţe emergente şi în 6 pieţe din Europa de Vest. Divizia Global Consumer Healthcare ocupă un loc din primele 10 în 4 pieţe globale. Sun Pharma deţine 14 facilităţi de producţie API (ingrediente farmaceutice active) în întreaga lume şi promovează excelenţa prin inovaţie având o echipă de mai mult de 2000 de oameni de ştiinţă şi investind anual 8% din cifra de afaceri în cercetare şi dezvoltare. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să accesaţi www.sunpharma.com şi Twitter @SunPharma_Live.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *