3.26.2024

IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.26 martie 2024

 

Infracțiuni la regimul rutier. Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore
La data de 25 martie a.c., în jurul orei 02.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în municipiu au oprit, pentru control, pe strada Calea Doftanei, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din comuna Telega. 
La testarea cu aparatul etilotest a tânărului, acesta a indicat valoarea de 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
La data de 25 martie a.c., în jurul orei 07.00, polițiștii din cadrul Secției nr.1 de Poliție Ploiești în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în municipiu, au observat un autoturism al cărui conducător auto ar fi efectuat viraj la stânga peste marcajul longitudinal dublu continuu, iar ulterior ar fi trecut prin intersecție, nerespectând semnificația culorii roșii a semaforului. 
Polițiștii au procedat la urmărirea conducătorului auto, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, acesta continuându-și deplasarea. La un moment dat, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând astfel în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 54 de ani, din evenimentul rutier rezultând doar pagube materiale. 
Șoferul a fost identificat ca fiind un bărbat de 35 de ani, din municipiul Ploiești, care a declarat că nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Cei doi conducători auto implicați în evenimentul rutier au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În baza probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. 
În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

STOP conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!
Fiţi responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor. 
Acțiuni pe linia combaterii conducerii de autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe sunt desfășurate zilnic pe drumurile publice din județul Prahova, fiind efectuate permanent testări cu aparatele etilotest și cu cele drugtest, acționându-se, totodată și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză. 
Astfel de acțiuni au avut loc și ieri, 25 martie a.c., organizate și desfășurate de polițiștii Serviciului Rutier Prahova și de polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești. 
Acțiunile s-au desfășurat în municipiul Ploiești și pe drumurile naționale din județ, fiind oprite, pentru control, peste 180 de autovehicule. 
Au fost efectuate, în total, aproximativ 70 de testări cu aparatele etilotest și drugtest. 
În cadrul acțiunii, în urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 90 de sancțiuni contravenționale, menționând dintre acestea, 30 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 25 pietonilor pentru traversări neregulamentare, 5 pentru nepurtarea centurii de siguranță, una pentru conducere agresivă, două pentru neacordare prioritate vehicule și două pentru neacordare prioritate pietoni, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere in vigoare. 
Valoarea sancțiunilor este de aproximativ 43.500 de lei. 
De asemenea, au fost reținute 8 permise de conducere, 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două pentru neacordare prioritate vehicule, două pentru neacordare prioritate pietoni, dar și unul pentru conducere agresivă. 
Totodată, au fost reținute și două certificate de înmatriculare. 
În trafic nu suntem singuri! Conduceți responsabil!
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *