7.29.2024

IJP PRAHOVA. „Peste 370 de evenimente, sesizate prin 112, gestionate de polițiștii prahoveni, în ultimele 72 de ore”

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au gestionat în perioada 26 iulie-28 iulie a.c., peste 370 de evenimente, seszate prin 112.
Principalele misiuni desfășurate au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel, creșterea gradului de siguranță rutieră.
Polițiștii prahoveni au desfășurat zece acțiuni de patrulare intensivă în zonele cu risc crescut, contribuind astfel la prevenirea infracțiunilor și la creșterea sentimentului de siguranță în rândul comunităților dar și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe drumurile naționale din județ, în municipiul Ploiești și în localitățile Valea Călugărească, Urlați, Comarnic și Văleni.
Astfel, în cadrul activităților au fost legitimate aproximativ 400 de persoane, controlate peste 350 autovehicule și au fost efectuate peste 300 de testări cu aparatul etilotest. 
Întrucât în aproximativ 200 de situații legislația nu a fost respectată au fost aplicate sancțiuni contravenționale în vederea asigurării unui mediu sigur și securizat pentru toți cetățenii, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză (85).   
În cele trei zile, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova a intervenit la peste 370 de apeluri prin Sistemul Unic de Urgență 112, context în care, în urma intervențiilor, au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, dar și 29 conform O.U.G. nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, pentru apeluri neîntemeiate.
Polițiștii prahoveni actionează, în continuare, pentru siguranța cetățenilor și menținerea unui climat de ordine și liniște publică, pe raza întregului județ.
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *