10.30.2023

IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.30 OCTOMBRIE 2023

 


Reținut de polițiști pentru 24 de ore, și ulterior arestat preventiv pentru nerespectarea măsurilor privind ordinul de protecție

La data de 28 octombrie a.c., polițiștii Secției nr.2 de Poliție Ploiești au reținut un bărbat pentru nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.

În fapt, în aceeași zi, polițiștii au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 64 de ani, cu privire la faptul că la ușa sa se află fiul său, față de care a fost emis un ordin de protecție.

În baza sesizării, polițiștii deplasați la fața locului au identificat persoana reclamată ca fiind un bărbat în vârstă de 43 de ani, din municipiul Ploiești, care a fost condus la sediul unității de poliție pentru audiere.

Din cercetări, a reieșit faptul că la data de 25 octombrie a.c., Judecătoria Ploiești a emis un ordin de protecție față de bărbatul în cauză, prin care i se interzice acestuia să se apropie la o distanță mai mică de 100 de metri față de mama sa și domiciliul acesteia.

Totodată, bărbatul a mai fost reținut de polițiști pentru nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Astfel că, în urma probatoriului administrat față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, iar la data de 29 octombrie a.c., instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor privind ordinul de protecție.

Cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată

La data de 28 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Prahova în timp ce se aflau pe DN1 E60 în localitatea Comarnic desfășurând activități de fluidizare a traficului rutier au fost sesizați de către un tânăr de 28 de ani, din municipiul București, cu privire la faptul că ar fi avut un conflict în trafic cu un alt participant la trafic.

În baza sesizării, polițiștii rutieri au identificat și depistat autoturismul în cauză, iar la volanul acestuia se afla un bărbat în vârstă de 37 de ani municipiul Brașov.

Din cercetări, a reieșit faptul că, bărbatul în cauză, în urma unei șicanări în trafic cu celălalt conducător auto, acesta s-ar fi deplasat către portbagajul autoturismului său de unde a luat o cutie în care păstra un pistol, însă fără a-l scoate din aceasta, ulterior poziționându-l în interiorul autoturismului.

Cu ocazia controlului habitaclului autoturismului, sub scaunul din față a fost găsită o cutie de material plastic, iar în interiorul acesteia a fost găsit un pistol neletal, supus autorizării confecționat special pentru a produce zgomot.

Totodată, în aceeași cutie a fost găsit încărcătorul pistolului, precum și alte obiecte folosite în utilizarea acestuia.

Având în vedere cele constatate, la fața locului s-au prezentat polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase care au continuat cercetările.

Astfel că, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul din municipiul Brașov nu este autorizat să dețină arme și muniții.

Din verificarile efectuate, polițiștii au mai constatat faptul că bărbatul ar fi achiziționat din afara României două arme, printre care și un pistol neletal de tir sportiv cu aer comprimat, care se afla în posesia fratelui său din orașul Ghimbav.

Ulterior, au fost solicitați în sprijin polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Brașov care au procedat la ridicarea armei respective.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, cele două arme fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. 

Dosar penal întocmit pentru tentativă la furt

La data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Slănic au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că tatăl său a surprins o persoană necunoscută care sustrăgea material lemnos de pe o proprietate care îi aparține. 

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilindu-se faptul că un bărbat în vârstă de ani 35 de ani, din comuna Aluniș, în timp ce se afla cu o autoutilitară pe raza comunei Bertea, împreună cu alți doi bărbați, a observat pe o proprietate privată mai multe lemne debitate și uscate din speciile salcâm și salcie. 

Persoanele în cauză au început sa încarce materialul lemnos în autoutilitară, moment în care au fost surprinși de proprietar. 

Cei trei bărbați din comuna Aluniș au fost conduși la sediul unității de poliție în vederea audierii. 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt.

Bărbat din Câmpina reținut pentru violență în familie 

La data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 12.45, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina, au fost sesizați de către un bărbat din municipiu, despre faptul că în cursul nopții ar fi fost agresat de către fratele său. 

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, din verificări, stabilindu-se faptul că între cei doi bărbați cu vârstele de 35, respectiv 41 de ani, ambii din municipiu a izbucnit o altercație în urma unui conflict anterior, bărbatul în vârstă de 36 de ani lovindu-l cu pumnii și picioarele pe cel de 41 de ani. 

Persoana vătămată a necesitat acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, fiind transportat la o unitate medicală. 

În baza probatoriului administrat, față de bănuit a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Sancțiuni aplicate în urma unui meci de fotbal

La data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 15.45, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Cocorăștii Colț au fost sesizați despre faptul că în incinta stadionului din satul Nedelea are loc un conflict între mai multe persoane. 

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, din verificări, stabilindu-se faptul că după disputarea unui meci de fotbal, un bărbat, aflându-se sub influența alcoolului, ar fi provocat scandal, fără a avea un motiv anume. 

Întrucât bărbatul a manifestat un comportament recalcitrant, refuzând să colaboreze cu polițiștii, acesta a fost condus la sediul unității de poliție în vederea clarificării situației de fapt. 

Față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii nr.61/1991 R, cu amendă în valoare de 3.500 de lei. 

Cu ocazia intervenției polițiștilor la fața locului, în timp ce îl conduceau pe bărbatul reclacitrant către sediul unității de poliție, aceștia au fost împiedicați să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu de către un alt spectator, care, de asemenea a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 de lei. 

Totodată, având în vedere că organizatorul competiției sportive nu a înștiințat polițiștii cu privire la disputarea meciului, a fost invitat la sediul unității de poliție, față de el fiind luată măsura sancționării contravenționale conform Legii nr.4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, în valoare de 10.000 de lei.

Un bărbat și o femei au fost depistați după ce ar fi sustras o borsetă în municipiul Ploiești

La data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Secției nr.2 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 54 de ani, din municipiu, despre faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras borseta. 

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde a fost identificat apelantul, din verificări, stabilindu-se faptul că în timp ce se afla în parcarea unui supermarket din municipiu, persoane necunoscute, profitând de un moment de neatenție din partea bărbatului, i-ar fi sustras borseta care se afla într-un coș de cumpărături, care conținea aproximativ 3.000 de lei și un telefon mobil. 

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat și depistat bănuiții, un bărbat și o femeie cu vârstele de 58, respectiv 61 de ani, din municipiul Ploiești, care au fost conduși la sediul unității de poliție în vederea audierii. 

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate. 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Minor depistat la scurt timp după ce ar fi sustras un telefon mobil

Seara trecută, în jurul orei 21.45, polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție au fost sesizați de către o tânără în vârstă de 19 ani, despre faptul că un minor i-ar fi luat telefonul mobil și ar fi fugit. 

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în timp ce tânără urca în autobuz, minorul în cauză i-ar fi sustras telefonul mobil din buzunar, observându-l mai apoi îndreptându-se grăbit către Gara de Sud. 

În urma cercetărilor efectuate pe raza de competență, polițiștii au identificat și depistat bănuitul, în vârstă de 15 ani, din municipiu, ulterior telefonul mobil fiind recuperat și înapoiat persoanei vătămate. 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Infracțiuni la regimul rutier. Un bărbat a fost reținut

La data de 28 octombrie a.c, în jurul orei 19.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Calea Doftanei au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul din municipiul Câmpina a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe Drumul Național 1, în afara comunei Brazi au oprit, pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Ploiești. 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere reținut. 

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În baza probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Noaptea trecută, în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Sinaia, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza de competență au oprit, pentru control, pe Bulevardul Carol I, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 48 de ani, domiciliat în stațiunea Bușteni. 

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 

Ulterior, în jurul orei 03.00 polițiștii din cadrul Secției nr.1 de Poliție Ploiești, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în municipiu, pe strada Emile Zola au depistat un alt conducător auto aflat la volan sub influența alcoolului. 

De această dată, în cazul bărbatului în vârstă de 41 de ani, din Ploiești, aparatul a indicat valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, și acesta fiind condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cele două cauze, au fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.  

Acțiuni pentru siguranța cetățenilor 

Poliţiştii prahoveni acţionează permanent pe raza întregului judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța comunității.

Astfel, și sâmbătă, 28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, ai Polițiilor orășenești Câmpina, Vălenii de Munte și Sinaia au desfășurat 4 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive.

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, asigurându-se un climat de ordine și siguranță publică, dar și creșterea gradului de disciplină în segmentul rutier.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 74.500 de lei.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate peste 250 de persoane și totodată controlați 8 agenți economici.

Totodată, s-a acționat pentru a identifica și extrage din trafic acele persoane care prin inconștiență sau nepăsare, se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor.

În acest context, au fost controlate peste 250 de vehicule, fiind testați mai mult de jumătate dintre șoferi cu aparatul etilotest și cu cel drugtest.

Acțiunile polițiștilor prahoveni sunt permanent și sunt desfășurate pentru ca cetățenii să se afle în siguranță.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *