10.30.2023

Infracțiuni depistate de jandarmii prahoveni la un festival din județ

 

În perioada 27 – 29 octombrie a.c., aproximativ 200 de lucrători ai Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova au participat atât la misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfășurării unor evenimente cultural-artistice, religioase și sportive, organizate în județ, cât și la activități de menținere a ordinii publice, în cooperare cu Poliția sau prin patrule de jandarmi. De asemenea, efective ale IJJ Prahova au acționat și în zona stațiunilor turistice și pe traseele montane. 

În cele trei zile au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, dintre care 16 avertismente scrise și 26 de amenzi, în valoare totală de 6050 lei, majoritatea fiind pentru încălcarea normelor prevăzute în Legea nr. 61/1991. Au fost constatate și două fapte de natură penală cu doi autori, ambele fiind înregistrate la „Serbările Toamnei“ de la Vălenii de Munte. 

Prima dintre ele a fost sesizată de către jandarmi, vineri, 27 octombrie, în jurul orelor 17.30, fiind vorba despre un bărbat (46 ani) care comercializa, fără drept, 81 de cutii cu articole pirotehnice, din categoria F1. Cea de-a doua faptă, constând în „portul sau folosirea fără drept de arme periculoase“ a avut loc, duminică, 29 octombrie, în jurul orelor 21.30. În timpul misiunii de asigurare a ordinii publice la evenimentul amintit mai sus, o patrulă din cadrul IJJ Prahova a observat un tânăr (26 ani) care manevra, în mulțime, o lanternă cu electroșocuri. Acesta a fost interceptat și legitimat de către jandarmi. 

În ambele situații, au fost sesizate organele competente în vederea continuării cercetărilor. 

În perioada de referință, peste 350 de lucrători ai Jandarmeriei prahovene au asigurat paza obiectivelor de importanță deosebită pentru activitatea statului, a conductelor magistrale de pe teritoriul județului nostru și a transporturilor speciale sau de bunuri și valori.

Sursă:Comunicat IJJ PH

Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *