10.29.2023

Inspectorul general al Jandarmeriei Române a fost primit de Alteța Sa Regală Felipe al VI-lea, Rege al Spaniei (video)


 

Inspectorul general al Jandarmeriei Române, general de brigadă Alin MASTAN, a fost primit de Alteța Sa Regală Felipe al VI-lea, Rege al Spaniei, în cadrul audienței comandanților și directorilor generali ai Asociaţiei Internaționale a Forţelor de Jandarmerie şi Poliţie cu Statut Militar (FIEP), cu prilejul participării la Summitul FIEP, care are loc la Madrid în perioada 24 – 26 octombrie. 
 În acest context, inspectorul general al Jandarmeriei Române a transmis mulțumiri reprezentanților Guardia Civil față de primirea cordială în cadrul evenimentului, menit să consolideze cooperarea în plan internațional și a subliniat importanța colaborării în ceea ce privește promovarea păcii și a securității în Europa dar și dincolo de granițele ei. 
 În cadrul reuniunii FIEP, San Marino a primit statutul de membru cu drepturi depline, iar Inspectoratul General de Carabinieri din Republica Moldova a fost acceptat în cadrul Asociației cu statut de observator.
 * Jandarmeria Română a fost admisă ca membru cu drepturi depline în cadrul FIEP cu prilejul întrunirii Consiliului Superior de la Haga din 30 octombrie 2002. 
Jandarmeria Română a deţinut Preşedinţia şi Secretariatul FIEP în anul 2008, respectiv 2016, conform calendarului rotativ stabilit în cadrul întâlnirilor anuale ale factorilor de decizie din cadrul Asociației. În prezent Asociația FIEP este compusă din 21 de structuri.
Comunicat:Jandarmeria Română

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *