11.06.2023

187 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri ca urmare a abaterilor constatate în zilele de 4 și 5 noiembrie

 


187 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri ca urmare a abaterilor constatate în zilele de 4 și 5 noiembrie/18 permise de conducere reținute de polițiști

În perioada 4 -5 noiembrie a.c., polițiștii prahoveni au desfășurat 5 acțiuni, pe drumurile naționale din județ, în orașele Băicoi și Boldești-Scăeni, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Astfel, în cadrul activităților au fost legitimate aproximativ 420 de persoane și au fost controlate peste 350 autovehicule.

În vederea depistării conducătorilor auto care aleg să pună atât siguranța lor, cât și a celorlalți participanți la trafic, în pericol, urcându-se la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, polițiștii au fost efectuate peste 280 de testări cu aparatele etilotest și drugtest. 

În total, au fost aplicate 187 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 69.200 de lei, dintre care, peste 60 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, au fost reținute 18 permise de conducere, dintre care 10 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Polițiștii prahoveni se află permanent pe teren, desfășurând astfel de acțiuni, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

Sursă:IJP Prahova

Foto ilustrativ/News.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *