11.06.2023

BULETIN INFORMATIV IJP PRAHOVA.6 noiembrie 2023

 


Reținut de polițiști pentru tâlhărie

La data de 4 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Florești, au fost sesizați de către o femeie din comuna Filipeștii de Pădure, despre faptul că fostul concubin i-ar fi smuls lănțișorul de la gât. 

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, din primele verificări reieșind faptul că în timp ce se aflau în incinta unei unități de pariuri sportive din comuna Florești, unde femeia de 37 de ani este angajată, între cei doi ar fi izbucnit un conflict spontan în urma căruia, bărbatul de 40 de ani i-ar fi solicitat femeii să îi restituite lănțișorul din aur primit cadou de la acesta, pe care îl purta, iar în urma refuzului apelantei, acesta i l-ar fi smuls de la gât. 

Ulterior, bărbatul a părăsi zona comiterii faptei, fiind depistat la scurt timp și condus la sediul unității de poliție în vederea audierii. 

Polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului, rezultând faptul că există risc iminent, astfel fiind emis un ordin provizoriu de protecție prin care bărbatul este obligat să păstreze o distanță minimă de 100 de metri față de femeie, de copilul acesteia, față de imobilul în care cei doi locuiesc, de locul de muncă al victimei, cât și de unitatea de învățământ a copilului.  

În baza probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 30 de zile. 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Depistați la volan sub influența băuturilor alcoolice sau fără permis de conducere

La data de 4 noiembrie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfășurau activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe Drumul Național 1, în comuna Potigrafu au oprit, pentru control, un ansamblu de vehicule format din tractor agricol și semiremorcă condus de un bărbat de 36 de ani, din comuna Puchenii Mari.

În urma opririi, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Din verificări, s-a stabilit faptul că ansamblul de vehicule i-ar fi fost încredințat bărbatului spre a fi condus de către administratorul unei societăți comerciale, deși acesta cunoștea faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și încredințare.

La aceeași data în jurul orei 18.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră în municipiu au oprit, pentru control, pe strada Vasile Milea, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din municipiul Ploiești. 

Având în vedere faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, acesta refuzând prelevarea. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

Tot la data de 4 noiembrie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe DJ 129, din satul Strejnicu au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna Târgșoru Vechi. 

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constat faptul că valabilitatea autorizației de circulație provizorie este expirată din luna octombrie a anului curent. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de punere în circulație sau conducere a unui autovehicul neînmatriculat. 

La data de 5 noiembrie a.c în jurul orei 10.00, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficiului rutier pe DN1B - E577, în localitatea Loloiasca au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din comuna Tomşani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere reținut.  

Totodată, în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are permisul de conducere reținut.

Tot la data de 05 noiembrie a.c, în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, în timp ce acționau, pe strada Gheorghe Lazar au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din municipiul Ploiești.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Seara trecută, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Urlați, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Crizantemelor au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din orașul Urlați.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *