11.05.2023

ȘI TU POȚI DEVENI POLIȚIST! –Deviza activității polițiștilor prahoveni din data de 2 noiembrie 2023.foto-video

 

Joi, 2 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au fost prezenți în Ploiești Shopping City, pentru a se întâlni cu tinerii dornici de a avea o carieră de polițist.

Pentru câteva ore, polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciul de Pregătire Profesională, rutieră, criminalistică, ai Biroului Siguranța Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au atras către ei tineri, desfășurând activități de promovare a meseriei de polițist, precum și de informare despre modalitățile de admitere în cadrul unei unități de învățământ din Ministerul Afacerilor Interne. 

Activitatea a fost primită cu entuziasm și de către cei  mici, care s-au familiarizat cu uniformele de poliție, fiind recompensați cu câte o legitimație de ,,polițist pentru o zi”.

Persoanele care au participat la eveniment au aflat despre cum pot deveni polițiști, urmând cursurile unei forme de învățământ din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, dar au primit și răspunsuri la întrebările pe care le-au avut cu privire la această profesie, în urma prezentării de către polițiști a unor elemente specifice fiecărui domeniu prezentat în cadrul evenimentului.

Acestora li s-a explicat faptul că polițistul are o activitate diversificată și luptă împotriva criminalității și infracțiunilor, menține ordinea publică și securitatea personală a cetățenilor, oferindu-le exemple din fiecare linie de muncă. 

Totodată, polițiștii au reamintit tinerilor interesați faptul că mai sunt câteva zile în care se mai pot înscrie la concursul de admitere la școlile postliceale de agenți de poliție din Câmpina și Cluj.

Anunțul de recrutare, cu toate detaliile necesare înscrierii, modelele documentelor și detaliile aferente celorlalte etape de desfășurare a concursurilor, pot fi accesate gratuit pe adresa de internet a I.P.J. Prahova, fiind disponibile la link-ul:

https://ph.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-institutii-de-invatamant

Adolescenții cu vârsta de peste 15 ani au primit câte un semn de carte în care se regăsesc două reprezentări grafice realizate de către Claudiu Călin, de la Serviciul Criminalistic.

În cele două desene sunt ilustrați chiar polițiștii de ordine publică din cadrul Secției nr.1 de Poliție Ploiești, Alexandra și Alexandru, și ei, foști elevi ai Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr, Câmpina.




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *