1.26.2024

IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.26 ianuarie 2024


Tânăr depistat în vederea executării pedepsei închisorii
La data de 25 ianuarie a.c., Tribunalul pentru minori și familie Brașov a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii privind pe un tânăr de 30 de ani, domiciliat în municipiul Ploiești, prin care acesta a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 5 ani și 11 luni pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor.
În baza mandatului, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Apostolache au identificat persoana în cauză și a fost depusă în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni în vederea executării pedepsei.
Dosar penal pentru tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și furt de arbori
La data de 25 ianuarie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Doftanei, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza comunei, au depistat o persoană care transporta material lemnos cu ajutorul unui vehicul.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana în cauză ca fiind un bărbat de 55 de ani, din aceeași comună.
Din cercetări, a reieșit faptul că bărbatul în cauză, ar fi sustras arborii dintr-un fond forestier național de pe raza comunei Valea Doftanei, județul Prahova.
Astfel, materialul lemnos a fost predat în custodie reprezentantului Ocolului Silvic Câmpina.
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.
Depistat de către polițiști cu exercitarea dreptului de a conduce suspendată
În cursul nopții trecute a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Drumul Național 1B, în localitatea Chițorani au oprit, pentru control, un autoturism condus de către un bărbat de 31 de ani, din localitatea Albești-Paleologu.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta figura în bazele de date având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.
În cauză, a fost întocmit dosar penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
100 de sancțiuni aplicate de polițiștii prahoveni în data de 25 ianuarie a.c.
În cursul zilei de 25 ianuarie a.c., polițiștii prahoveni au desfășurat activități preventive pe raza întregului județ.
Astfel, au fost organizate 4 acțiuni punctuale, atât în municipiul Ploiești, dar și în localitățile Băicoi, Râfov și pe drumurile naționale din județ, prilej cu care s-a acționat atât pentru pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.
În urma controalelor efectuate, au fost legitimate peste 150 de persoane, verificate 120 de autovehicule și au fost efectuate 80 de testări cu aparatele etilotest și 4 cu aparatele drugtest.
Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 100 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 21.000 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform  Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, menționând dintre acestea 25 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 22 pietonilor care nu au respectat prevederile legale.
De asemenea, 10 sancțiuni au fost aplicate și conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier au fost reținute 7 permise de conducere, pentru: viteză, neacordare prioritate vehicule.
Foto ilustrati
v


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *