1.12.2024

Incendiu la o casă particulară din Starchiojd (video)


Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Vălenii de Munte fost solicitați să intervină  noaptea trecută, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu  care a cuprins o locuință din localitatea Starchiojd, str. Macului.
Progresiv, pentru gestionarea operativă evenimentului, la locul indicat au fost mobilizate 4 autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă, un echipaj SMURD și, în sprijin, o ambulanță din cadrul SAJ Prahova.
La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat și violent la o casă, pe o suprafață de aproximativ 250 mp.
Pompierii au depus eforturi pentru a evita propagarea flăcărilor, reușind să localizeze incendiul în cel mai scurt timp. În jurul orei 04:00, incendiul a fost lichidat. 
Din fericire, acest eveniment nu a fost soldat cu victime. Două persoane au suferit atac de panică, fiind asistate de echipajele medicale prezente la fața locului, ulterior refuzând transportul la spital.
Incendiul a pornit de la un coș de fum neprotejat termic față de prezența materialelor combustibile din zona de ardere.
În acest context, amintim populației o serie de reguli pe care este esențial să le respecte pe tot parcursul sezonului rece, pentru a evita astfel de evenimente nefericite:
– coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an;
– în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;
– coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.

ISU Prahova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *