1.30.2024

Peste 4600 de misiuni, în 2023, pentru Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești

 


Luni, 29 ianuarie a.c., la sediul Jandarmeriei Prahova, a avut loc evaluarea activităţii și a rezultatelor obținute de Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab“ Ploiești, în anul 2023.
Bilanțul a fost prezentat de către domnul colonel Florin-Valentin Cadioglu, comandantul unității, eveniment la care au participat reprezentantul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, general de brigadă Leontin Mitu, șeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică și cadre militare din cadrul instituției.

În 2023, efectivele Grupării au participat la peste 4600 de misiuni alături de partenerii din Ministerul Afacerilor Interne, autoritățile publice locale și celelalte instituții ale statului din zona de responsabilitate a unității, delimitată geografic de partea de sud a României, cuprinzând municipiul București și județele Prahova, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov.

Asigurarea măsurilor specifice cu ocazia unor manifestări publice s-a realizat la peste 442 de evenimente, cum ar fi:
− meciuri de fotbal ale echipei României, ale unor cluburi din Liga I și Liga a II – a, în competiții interne și internaționale, în toată zona de responsabilitate;
− manifestații publice;
− manifestări cultural – artistice și religioase, de impact fiind marile festivaluri SAGA, NOSTALGIA, MISSION IN THE FOREST și SUMMER WELL;
− vizite oficiale în municipiul București și județul Ilfov (președintele Ucrainei, președintele Republicii Federale Germania, Summitul „Inițiativa celor 3 Mări“);
− acțiuni de prevenire antiteroristă în zonele aglomerate.

Pentru aplanarea unor stări conflictuale sau soluționarea unor sesizări ale cetățenilor, s-au desfășurat 1489 acțiuni de intervenție, în special în zone și medii cu risc criminogen ridicat.

Prevenirea și combaterea unor situații de risc, a fenomenului infracțional și contravențional, s-a realizat prin 2672 misiuni, în sistem integrat, ca urmare a evaluării situației operative, reprezentative fiind:
- 352 misiuni de menținere a ordinii publice;
− peste 840 de filtre, razii, descinderi și acțiuni punctuale cu structurile de poliție din zona de responsabilitate;
− 135 de acțiuni speciale în sprijinul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, B.C.C.O. Ploiești, S.J.A. Prahova și I.P.J.;
− 135 mandate de aducere;
− 16 acțiuni pe linie silvică, sanitar – veterinară, protecția mediului sau alte domenii de competență.

Toate aspectele prezentate anterior au fost posibile datorită implicării personalului Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti, cea mai importantă resursă a unității.

Pentru menținerea unui climat organizațional optim și a capacității operaționale ridicate, cu sprijinul ofițerilor specialiști, s-au derulat programe de pregătire, urmărind îmbunătățirea capacității de comunicare, adaptarea tehnicilor și procedeelor de intervenție, precum și prevenirea evenimentelor ce pot afecta îndeplinirea obiectivelor.
Suportul misiunilor a fost asigurat la un nivel optim, fiind îndeplinite condițiile necesare pentru menținerea gradului de mobilitate ridicat și pentru protecția personalului.

Comunicațiile și tehnologia informației au continuat implementarea măsurilor impuse în contextul digitalizării, fiind înregistrată o creștere a nivelului de utilizare a resurselor pe această linie.

Campaniile desfășurate în spațiul public au urmărit promovarea imaginii Grupării Mobile și prevenirea faptelor antisociale în zona instituțiilor de învățământ, a locurilor aglomerate și în cele de desfășurare a adunărilor și manifestărilor publice, scopul principal fiind conștientizarea riscurilor la care se expun persoanele care comit fapte antisociale.
Totodată, au fost demarate o serie de acțiuni umanitare în sprijinul comunității, cu precădere campaniile de donat sânge sau cele de ajutorare.

Pentru anul 2024, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab“ Ploiești are în vedere continuarea implicării în efortul comun depus de instituțiile statului pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică, prin:
- prezența în spațiul public;
- creșterea nivelului de încadrare cu personal și continuarea procesului de pregătire;
- îmbunătățirea nivelului de dotare, precum și a condițiilor de muncă.

Conducerea Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab“ Ploiești adresează mulțumiri tuturor partenerilor instituționali pentru sprijinul acordat și pentru colaborarea eficientă în folosul cetățeanului.


Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul IJJ PPRAHOVA

Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *