1.31.2024

Ziua internaţională pentru nonviolenţă în şcoli, 30 ianuarie (video)

 

Ziua internaţională pentru nonviolenţă în şcoli este o sărbătoare fondată în 1964 și este marcată, anual, la data de 30 ianuarie, în şcolile din întreaga lume, la aniversarea morţii lui Mahatma Gandhi, simbolul nonviolenţei în lume. Ziua pledează pentru o educaţie permanentă în armonie, toleranţă, solidaritate, respect pentru drepturile omului, nonviolenţă şi pace.

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, împreună cu Inspectoratul  Școlar  Județean  Prahova au lansat Campania pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, inițiată de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației.

În acest context, în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, alături de cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat  mai multe activități menite să promoveze un mediu școlar sigur și lipsit de violență.

Într-o primă etapă, la ora 10.00, reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Prahova au participat la un workshop, la sdiul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, despre rezolvarea pașnică a conflictelor, respect reciproc și toleranță, unde polițiștii au oferit informații despre prevenirea violenței în școli.

Ulterior, la ora 13.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Prahova a fost desfășurată o altă activitate menită să prezinte lansarea campaniei, la care au participat coordonatorii pentru proiecte și programe educative școlare și extrașcolare, consilieri școlari, dar și diriginți.

De asemenea, polițiștii prahoveni au desfășurat activități în cadrul mai multor unități de învățământ din județ, printre acestea, regăsindu-se: Grădinița cu program prelungit nr. 21, Grădinița „Rază de Soare”,  Școala Gimnazială „Profesor Nicolae Simache, Liceul Tehnologic „Elie Radu”, Liceul Tehnologic „Toma Socolescu”, Colegiul „Spiru Haret”  din municipiul Ploiești și Gradinița cu program prelungit nr. 9 din Municipiul Câmpina.

Activitățile polițiștilor reliefează importanța monitorizării atente a comportamentelor problematice și intervenție promptă pentru prevenirea escaladării situațiilor conflictuale, având drept scop consolidarea relației de încredere între comunitatea școlară și forțele de ordine, promovând conștientizarea asupra importanței nonviolenței în educație, contribuind astfel la formarea unei generații care să înțeleagă că soluțiile nonviolente sunt fundamentale pentru construirea unei societăți mai armonioase.

Sursă:IJP PRAHOVA








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *