1.31.2024

IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ 31 ianuarie 2024


Bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat depistat de către polițiști

La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Furturilor din Locuință Ploiești, au depistat și reținut un bărbat care se sustrăgea cercetărilor, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În fapt, în perioada martie-aprilie 2023, bărbatul de 38 de ani, împreună cu alți 6 bărbați ar fi comis mai multe furturi din societăți comerciale din județ Prahova, creând un prejudiciu de aproximativ 50.000 de lei.

În luna mai a anului 2023, în urma activităților investigativ-operative, cei 6 bărbați au fost depistați, fiind luate măsurile legale care s-au impus în cauză.

Astfel, în urma depistării bărbatului de 38 de ani, și a probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de către polițiști

La data de 30 ianuarie a.c., Judecătoria Câmpina a emis două mandate de executare a pedepsei închisorii privind pe un tânăr de 29 de ani și un bărbat de 52 de ani, ambii domiciliați în comuna Șotrile prin care aceștia au fost condamnați la pedeapsa închisorii de 1 an și 2 luni, respectiv 1 an, 8 luni și 20 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și violare de domiciliu.

În baza mandatelor, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Doftanei au identificat persoanele în cauză și ulterior au fost depuse în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni.

Bărbați depistați sub influența băuturilor alcoolice

În cursul nopții trecute, în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 de Poliție Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Ploiești.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, de asemenea acesta nu deținea poliță de asigurare obligatorie încheiată pentru autoturismul condus.În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Tot în cursul nopții trecute, în jurul orei 02.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Drumul Național 1B, în localitatea Bucov au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 32 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *