2.07.2024

400 de sancțiuni contravenționale aplicate, de polițiștii prahoveni, în ultimele două zile


 În perioada 5 februarie - 6 februarie a.c., polițiștii prahoveni au desfășurat activități preventive pe raza întregului județ.
Astfel, au fost organizate 11 acțiuni punctuale, atât în  municipiul Ploiești, dar și în localitățile Vălenii de Munte, Sinaia, Comarnic, Boldești-Scăeni, Urlați, Tinosu, Șirna, Mănești și pe drumurile naționale din județ, prilej cu care s-a acționat atât pentru pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.
În urma controalelor efectuate, au fost legitimate peste 500 de persoane, verificate peste 460 de autovehicule și au fost efectuate 300 de testări cu aparatele etilotest și 8 cu aparatele drugtest.
Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate aproximativ 400 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 150.000 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform  Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, menționând dintre acestea 87 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 40 pentru abaterile comise de către bicicliști dar și 25 pietonilor care nu au respectat prevederile legale. 
Ca măsură tehnico-administrativă a abaterilor constatate la regimul rutier, au fost reținute 20 de permise de conducere și au fost retrase 10 de certificate de înmatriculare.
De asemenea, 26 de sancțiuni au fost aplicate în conformitate cu prevedrile Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 
Polițiștii vor continua activitățile pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.
IJP PRAHOVA
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *