2.07.2024

IJP PRAHOVA.Constatări la regimul silvic .5-6 februarie 2024


 

În perioada 5 februarie-6 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică au desfășurat activități pe linia respectării prevederilor legale privind exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Astfel, în cadrul controalelor a patru agenți economici și 18 transportatori verificați, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 35.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, a fost dispusă măsura complementară de confiscare a aproximativ 60 de metri cubi de material lemnos, diverse specii și sortimente.

Valoarea materialului lemnos confiscat este de aproximativ 25.000 de lei.

În urma controalelor efeectuate, polițiștii au depistat, pe raza comunei Cerașu, un bărbat care transporta, cu un tractor material lemnos, pentru care a prezentat un aviz de însoțire.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul real al materialului lemnos transportat și la datele înscrise în avizul de însoțire, s-a procedat la măsura acestuia, ocazie cu care s-au constatat diferențe.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals informatic și a fost aplicată o sancțiune contravențională conducătorului auto în valoare de aproximativ 4.000 lei.

Materialul lemnos confiscat a fost predat în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Vălenii de Munte.

IJP PRAHOVA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *