2.15.2024

ACȚIUNI DE AMPLOARE PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ ÎN PRAHOVA.14 februarie 2024


 La data de 14 februarie a.c., pe  DN1, DN 1B, DN 1D și DJ 100D, pe raza județelor Prahova, Ilfov, Buzău și Ialomița, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au acționat împreună cu polițiștii rutieri din cadrul Serviciilor Rutiere Buzău, Ilfov și Ialomița pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză. 

Astfel, polițiștii prahoveni au aplicat peste 140 de sancţiuni contravenţionale, dintre care, aproximativ jumătate au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost aplicate 16 sancțiuni pielonilor, 5 conducătorilor auto pemtru nepurtarea centurii de siguranță, două pentru depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri de le normele rutiere în vigoare.

Totodată, au fost reținute 5 premise de conducere, două dintre ele pentru depășirea vitezei regulamentare, două pentru efectuarea de depășire neregulamentare și unul pentru neacordare prioritate vehicul. De asemenea, au fost reținute 4 certificate de înmatriculare. 

Valoarea totală a sancțiunilor, este de aproximativ 57.500 de lei. 

Tot ieri, pe parcusrul întregii zile, polițiștii rutieri ai Polițiilor municipale Câmpina și Ploiești, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Ploiești, dar și cei ai Secțiilor Rurale de Poliție Florești și Valea Călugărească au organizat și desfășurat acțiuni pe raza de competență, în vederea menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică. 

Pe linie rutieră, polițiștii au acționat în vederea depistării, identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale și care pun siguranța lor și a celorlați participanți la trafic în pericol, oprind, pentru control, 400 de autovehicule.

Astfel, polițiștii au efectuat aproximativ 200 de testări cu aparatele etilotest și drugtest. 

Au fost aplicate, în total 154 de sancțiuni contravenționale, dintre care, 40 bicicliștilor, pentru diferite abateri, precum și pentru deplasarea pe bicicletă sub influența băuturilor alcoolice, 25 pentru conducătorii auto care nu nerespectă regimului legal de viteză, 10 pentru nepurtarea centurii de siguranță, iar restul pentru alte încălcări ale normelor rutiere în vigoare.

Totodată, cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii prahoveni au constatat și încălcări ale normelor de conviețuire socială, fiind aplicate, în acest sens, 8 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991. 

De asemenea, în municipiul Ploiești 15 persoane au fost avertizate cu privire la respectarea normelor de conviețuire socială, au fost efectuate două controale corporale, trei controale ale bagajelor fiind legitimați și patru agenți de securitate. 

Polițiștii prahoveni acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității.

Sursă:IJP PRAHOVA


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *