2.15.2024

Rezultatele polițiștilor Serviciului de Ordine Publică Prahova în cadrul acțiunii SCUTUL PĂDURII


 La data de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova și specialiști ai Gărzii forestiere Ploiești, Gărzii de Mediu Prahova și Direcției Silvice Prahova au organizat și desfășurat o acțiune pe linia verificării respectării prevederilor legale privind exploatare, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase, după documentele urmează. 
Astfel, au fost verificați doi agenți economici, context în care au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale conform H.G. nr.2.293/2004 privind gestionarea deșeurilor rezultate în urma procesului de obținerea a materialelor lemnoase, și conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 10.000 de lei. 
Totodată a fost dispusă confiscarea faptică a 72,15 metri cubi de material lemnos, sin care 35,60 metri cubi cherestea rășinoase și 36,55 buștean rășinoase, în valoare de 49.390 de lei. 
Exemplu: 
În urma controlului efectuat la un agent economic sin stațiunea Bușteni, a fost identificat volumul de 70,30 metri cubi material lemnos, diverse sortimente rășinoase, pentru care agentul economic nu a Puiu prezenta documente de proveniență. 
De asemenea, acesta desfășura activități de gaterare a materialului lemnos fără respectarea prevederilor legale. 
În cauză, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valide de 10.000 de lei, fiind confiscată cantitatea de material lemnos identificată fără documente de proveniență.
Sursă:IJP Prahova



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *