2.12.2024

BULETIN DE PRESĂ IJP PRAHOVA. 12 FEBRUARIE 2024

 


Reținut de polițiști pentru furt calificat și port, fără drept, de obiecte periculoase
La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Secției nr.1 de Poliție Ploiești, împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi au identificat o persoană bănuită de săvârșirea a două infracțiuni.
În fapt, în dimineața aceleiași zile, persoana în cauză, un bărbat de 39 de ani, din municipiul Ploiești, ar fi sustras, în repetate rânduri, bunuri din incinta Oborului Ploiești, având totodată asupra sa și un obiect tăietor-înțepător.
În urma probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet pentru luarea unei alte măsuri preventive.
În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și portul fără drept de obiecte periculoase.
Bărbat depistat și reținut după ce ar fi sustras un telefon mobil 
La data de 10 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpina, în urma unor activități investigativ-operative au identificat o persoană bănuită de comiterea unei infracțiuni.
În fapt, la data de 7 februarie a.c., persoana în cauză ar fi sustras, din  buzunarul persoanei vătămate, un bărbat de 65 de ani, un telefon mobil, în valoare de 200 de lei. 
Persoana banuită de comiterea faptei a fost identificată, ca fiind un bărbat de 47 de ani, din județul Dâmbovița.
Astfel, în baza probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
Dosare penale întocmite în peste 10 cazuri, în ultimele 48 de ore
La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 07.30, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Mizil, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Bulevardul Gării din oraș au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din județul Buzău.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
Tot la data de 10 februarie a.c., în jurul orei 16.45, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Șoseaua Vestului au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din municipiul București, care a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 75 km/h.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
La data de 10 februarie, în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Doftanei, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră, pe Drumul Județean 214, în comuna Telega au oprit, pentru control, un vehicul condus de un bărbat de 34 de ani, din municipiul Câmpina.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, de asemenea vehiculul nefiind înregistrat/înmatriculat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Ploiești au fost sesizați despre faptul că la intersecția străzii Găgeni cu Șoseaua Vestului ar fi avut loc un conflict între doi conducători auto.
Din primele verificări, a reieșit faptul că un conducător auto de 21 de ani ar fi avut un schimb de replici cu un alt conducător auto de 33 de ani.
Întrucât bărbatul de 33 de ani emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
La data de 10 februarie, în jurul orei 22.15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Puchenii Mari, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră, pe Drumul Județean 139, în comuna Râfov au oprit, pentru control, un moped, condus de un tânăr de 20 de ani din comună.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.
Și în această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
În dimineața zilei de ieri, 11 februarie a.c., în jurul orei 10.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Stațiunii Azuga, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Drumul Național 1, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat de 69 de ani, din comuna Florești. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul în cauză nu este înmatriculat, iar valabilitatea numerelelor de circulație provizorii este expirată. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile a unui autovehicul neînmatriculat.
Ulterior, în jurul orei 11.30,  polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Independeței, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din municipiul Ploiești, care a fost observat neacordând prioritate de trecere unui pieton. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul în cauză este radiat din circulație, încă din luna decembrie a anului 2023. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile a unui autovehicul neînmatriculat și punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.
La data de 11 februarie a.c., în jurul orei 17.45, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Florești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Măgureni au oprit, pentru control, un motociclu condus de un bărbat de 43 de ani, din comună.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
La testarea cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior acesta a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Ieri, 11 februarie a.c., în jurul orei 18.15, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza de competență au oprit, pentru control, pe strada Gării din comuna Măneciu, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din comună. 
În urma testării cu aparatul din dotare, a conducătorului auto, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 
În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere avunui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
Tot în jurul orei 18.15, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Slănic, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza de competență au observat un autoturism al cărui conducător auto, ar fi încercat să îi evite, efectuând manevra de mers înapoi. 
Astfel, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire, la volan fiind identificat un bărbat de 35 de ani, din comuna Vărbilău. 
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere. 
Noaptea trecută, în jurul orei 01.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Stațiunii Azuga, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Drumul Național 1, în stațiune, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un tânăr de 27 de ani, din județul Constanța. 
Din verificări, a rezultat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Astfel, în baza probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză  a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *