2.22.2024

BULETIN DE PRESĂ IJP PRAHOVA. 23 FEBRUARIE 2024


 Conducător auto depistat de mai multe ori sub influența băuturilor alcoolice
La data de 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un bărbat de 55 de ani, din municipiul Câmpina.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat, în jurul  orei 11.45, cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0, 83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate și mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
Conducătorului auto i-a fost eliberată o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, fără valabilitate, totodată i-a fost adus la cunoștință faptul că, nu mai are dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice.
Ulterior, a fost oprit și testat, de către polițiști, din nou atât în jurul  orei 17.00 dar și în jurul orei 19.00, cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma probatoriului administrat față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
Polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule și conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Infracțiuni la regimul rutier
La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Vălenii de Munte, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați despre producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale, în comuna Gura Vitioarei.
Din primele verificări a reieșit faptul că un conducător auto ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat. 
În urma producerii accidentului acesta ar fi demontat plăcuțele cu numărul de înmatriculare ale autoturismului.
Polițiștii au identificat conducătorul auto în cauză, în apropierea domiciliului, ca fiind un bărbat de 46 de ani, din comuna Gura Vitioarei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendată.
Conducătorul auto a refuzat să fie testat atât pentru consumul de alcool cât și pentru cel de substanțe, dar și recoltarea mostrelor biologice.
În urma probatoriului administrat față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. 
Tot la data de 21 februarie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii rutieri din cadrul Secției de Poliție nr. 4 Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Depoului, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din municipiu.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
La data de 21 februarie a.c, în jurul orei 20.45, polițiștii Secției de Poliție Rurală Drajna, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Drumul Național 1A, în comuna Izvoarele, au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 46 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *