2.21.2024

PRIMARIA PLOIESTI ARE ROLUL DE A PROTEJA PERSOANELE CU DIZABILITATI, CONFORM REGULAMENTELEOR INTERNATIONALE


 

PRIMARIA PLOIESTI ARE ROLUL DE A PROTEJA PERSOANELE CU DIZABILITATI, CONFORM REGULAMENTELEOR INTERNATIONALE, ASTFEL INCAT TOATE ACTIUNILE INTREPRINSE IMPREUNA CU PARTENERII LOCALI SA DUCA LA CRESTEREA CALITATII VIETII ACESTORA !

-Hotaraste, in conditiile legii, cooperarea sau asocierea cu organizatii neguvernamentale si cu alti parteneri sociali, in vederea realizarii in comun a unor actiuni, lucrari, servicii sau proiecte de interes public local destinate persoanelor cu dizabilitati .

PROTOCOL cu Inspectoratul Scolar Judetean Prahova pentru : situatie elevi cu dizabilitati: situatie scolara, situatie familiara, anchete sociale - cum poate interveni primaria in cazuri sociale pentru prevenirea abandonului scolar, traficului de persoane, violenta in scoala, familie, societate, etc : de ex. : Centre de zi pentru studii, servit masa, asistenta medicala, etc. ?)

PROTOCOL cu DGASPC ( unde se afla baza de date a persoanelor cu dizabilitati din judet ), AJPIS, Inspectoratul de Politie, Inspectoratul de Jandarmi, Asociatii, ONG-uri care se ocupa de persoanele cu dizabilitati din judetul Prahova pentru identificare persoane cu dizabilitati care au nevoie de sprijin.

PROTOCOL cu AJOFM PRAHOVA pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilitati care au drept de munca : formare profesionale/ mediere in relatia cu angajatorii.

-Infiinteaza si organizeaza locuri si parcuri de distractie, baze sportive si asigura buna functionare a acestora

-Actioneaza pentru protectia si refacerea mediului inconjurator ( amplasare borduri, semafoare inteligente pentru nevazatori si auditivi), in scopul cresterii calitatii vietii, contribuind astfel la integrarea in comunitate .

-Organizarea de campanii mediatice pentru informarea opiniei publice despre drepturile persoanelor adulte cu dizabilitati - Legea nr. 7/04.01.2023 privind sustinerea procesului de dezinstitutionalizare a persoanelor adulte cu dizabilitati si aplicarea unor masuri de accelerare a acestuia si de prevenire a institutionalizarii.

-Promovarea parteneriatelor in vederea asigurarii de servicii sociale de calitate, adaptate copiilor si persoanelor adulte cu dizabilitati, precum si pentru promovarea drepturilor acestora.

Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *