2.21.2024

Comunicat de presă:UAP Prahova a depus astazi la instanta cererile de interventie fortata la adresa UWS si ADI Deseuri


 

UAP Prahova a depus astazi la instanta cererile de interventie fortata la adresa UWS si ADI Deseuri, in ordonanta presedintiala pentru ca Vitalia sa asigure continuitatea functionarii rampei de la Boldesti- Scaieni, conform legii 51/2006.

Saptamana trecuta UAP Prahova anunta ca a dat in judecata SC Vitalia Servicii pentru Mediu SRL, in dosarul nr. 746/105/2024( pe obligația de a face, in sensul de a sigura continuitate conform art. 7 lit. b) din Legea 51/2006), aceasta detinatoarea rampei ecologice de la Boldesti Scaieni. Urma sa depunem ordonanta presedintiala, ceea ce s-a intamplat la sfarsitul saptamanii trecute, in dosarul 789/105/2024 si promiteam ca vom chema ca intervenienti fortati pe SC United Waste Solutions SRL(UWS), fostul Rosal si ADI Deseuri, asociatia formata din toate primariile din judet, care monitorizeaza serviciul de salubritate si care atributii de monitorizare a acestei activitati.

Astazi, UAP Prahova, in stilul sau caracteristic de  a se tine de promisiune, a depus cererile de interventie fortata mentionate.

UAP Prahova a acționat în instanță firma care deține rampa de la Boldești-Scăieni pentru ca să nu o mai inchidă și să respecte legislația cu privire la continuitatea serviciului

Este vorba despre cereri formulate in temeiul dispozițiilor art 68 Cod Procedura Civila privind introducerea în cauza a  ADI Deșeuri și SC United Waste Solutions SRL, întrucat aceste parti pot pretinde aceleași drepturi ca și reclamanta ( adică unitatea noastra). Exista interes din partea celor doua in admiterea cererii întrucât ADI Deseuri si parata SC Vitalia Servicii pentru Mediu SRL sunt semnatare ale Contractului de delegare a gestiunii activitatii de administrarea depozitului de deseuri muncipale Boldesti- Scaieni in cadrul SMID Prahova, iar UWS este operatorul de salubrizate pe zona 2-6 Boldesti Scaieni in care se afla si Ploiestiul, se afla în contract de asemenea cu parata SC Vitalia Servicii pentru Mediu SRL, iar acțiunea paratei de a închide rampa afectează in mod direct activitatea de colectare a deșeurilor a UWS, dar in primul rand afecteaza ploiestenii ale caror interese le aparam. Nu ale tuturor, ci in jur de 60.000 afiliati la UAP Prahova, dar efectele muncii noastre se rasfrang asupra tuturor. De retinut ca dupa decizia noastra de a face aceste demwrsuri in instanta, ADI Deseuri a actionat si ea SC Vitalia Servicii pentru Mediul SRL, dar acest lucru trebuia facut inca inainte ca UAP Prahova sa ia atitudine, pentru ca este in atributiile acesteoi asociatii. Mai mult, au fost o serie de negocieri sub conducerea prefectului Virgiliul Nanu, care este reprezentantul Guvernului in teritoriu, dar au fost simple negocieri, desi, in opinia noastra pentru astfel de situatii care pun in pericol sanatatea orasului si a locuitorilor, avea prerogative sa actioneze in instanta Vitalia, dar a prfeferat sa stea la discutii. Pe viitor ii solicitam d-ului prefect Nanu, interventii ferme, in probleme de acest gen, pentru ca are atributii in acest sens ca reprezentant al Guvernului in teritoriu. Poate ca trebuie sa schimbe foaia daca vrea sa fie viitorul presedinte al Consiliului Judetean si sa isi exercite la sange atrributiile de prefect .

In mod normal, fiind vorba despre o ordonanta presedintiala, instanta trebuie sa dea un termen scurt, pentru ca astfel de litigii se judeca cu celeritate. Vom reveni cu vesti pe masura ce le vom avea…

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *