2.25.2024

COMUNICAT DE PRESĂ ISU PRAHOVA.SĂPTĂMÂNA PROTECȚIEI CIVILE - ÎMPREUNĂ MAI PREGĂTIȚI!


  Anual, la data de 28 februarie, se sărbătorește Ziua Protecției Civile din România, eveniment prin care se realizează rememorarea momentului istoric în care s-a înfiinţat Apărărea Pasivă din România prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933, care aproba Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene. Protecţia Civilă, componentă a apărării naţionale, cuprinde un complex de măsuri pentru ocrotirea populaţiei, a bunurilor materiale în caz de război, calamităţi sau catastrofe şi asigură condiţiile necesare supravieţuirii acestora.

Cu prilejul sărbătoririi celei de-a 91-a aniversări a Zilei Protecţiei Civile din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova organizează o serie de activităţi de informare preventivă menite să ne aducă mai aproape de cetățeni, pe o arie cât mai cuprinzătoare, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

Astfel, în perioada 26 februarie – 04 martie 2024, se vor desfășura activități în cadrul evenimentului ”Săptămâna Protecției Civile”, după cum urmează:

26.02 – 01.03.2024:  Acțiuni teoretice și practice de instruire privind tehnicile de acordare a primului ajutor și modul de comportare specific tipurilor de risc generatoare de situații de urgență desfășurate în unități de învățământ din județ: Școala Gimnazială ”Elena Doamna” Ploiești, Școala Gimnazială ”Nicolae Simache” Ploiești, Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” Ploiești, Școala Gimnazială ”Sf. Vineri” Ploiești, Liceul Tehnologic ”Lazăr Edeleanu” Ploiești, Colegiul Tehnic Forestier Câmpina, Colegiul Tehnic ”Constantin Istrate” Câmpina, Școala Generală ”Principesa Maria” Sinaia, Liceul Teoretic ”Grigore Tocilescu” Mizil, Colegiul Național ”Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, Universitatea de Petrol - Gaze Ploiești.

26.02.-03.03.2024: Zilele porților deschise și expoziții de tehnică la sediul ISU PRAHOVA, precum și la sediile subunităților de intervenție din județ.

28.03.2024: exercițiu de alarmare publică MIERCUREA ALARMELOR. În ciuda faptului că această activitate va aduce un anumit grad de disconfort populației, are un scop bine definit: creșterea gradului de informare a populației în ceea ce privește reacția acesteia la diferite tipuri de risc.

02-03.03.2024: Organizarea unor puncte de informare pentru cetățeni în zone cu aflux mare de persoane: Centrul de Informare Turistică Sinaia – Parc Dimitrie Ghica, Punct îmbarcare/debarcare Gondola Sinaia – tronson 1000-1400, Pârtia Kalinderu Bușteni, Pârtia Sorica Azuga, Pârtia Cazacu Azuga, Complex Comercial AFI Ploiești, Complex Comercial Prahova Value Center.

03.03.2024: Ziua informării preventive în lăcașurile de cult – desfășurarea unor activități cu caracter preventiv cu sprijinul personalului clerical, premergător sau după încheierea slujbelor religioase: Mănăstirea Turnu, Biserica Strejnic, Biserica Bucov, Biserica Valea Călugărească, Mănăstirea Ghighiu, Biserica ”Sf. Ierarh Nicolae” Românești, Biserica ”Sf. Cuv. Paraschiva” Câmpina, Biserica ”Sfânta Treime” Câmpina, Biserica ”Sf. Ioachim și Ana” Mizil, Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” Mizil, Biserica ”Sf. Arh. Mihail și Gavriil” Urlați, Mănăstirea Jercălăi, Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” Vălenii de Munte, Mănăstirea Suzana, Mănăstirea Crasna, Biserica ”Sf. Trei Ierarhi” Slănic, Asociația ProVita (locații în Vălenii de Munte, Valea Screzii și Valea Plopului).

***

Vă reamintim că informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

De asemenea, puteți descărca noua aplicație DSU. Fii informat și fii pregătit oriunde, oricând! 

Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar și Android și poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri: 

App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906)

Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu )

Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *