2.03.2024

IJP PRAHOVA. Buletin informativ. 3 februarie 2024


 Bărbat reținut pentru săvârșirea unei infracțiuni de furt 
La data de 2 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au identificat, depistat și reținut un bărbat de 38 de ani, din Buzău, cercetat pentru comiterea unei infracțiuni de furt. 
În fapt, la data de 23 ianuarie a.c., bărbatul în cauză ar fi sustras un portofel în care se aflau 700 de lei, din coșul de cumpărături al unei femei, în timp ce se afla într-un supermarket din municipiu. 
Astfel, în urma depistării, acesta a fost condus la sediul unității de poliție, în vederea audierii.  
Ulterior, în baza probatoriului administrat, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, însă cu ocazia vizitei medicale necesare depunerii în arest, acesta a necesitat internarea în vederea acordării unor îngrijiri medicale de specialitate, rămânând în unitatea medicală, sub pază, până la expirarea măsurii reținerii. 
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal. 
Ploieștean  reținut pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordinul de protecție 
La data de 2 februarie e a.c., în jurul orei 21.15, polițiștii din cadrul Secției nr.2 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că fostul său cumnat ar fi încălcat măsurile impuse prin ordinul de protecție, emis față de sora sa. 
În fapt, bărbatul de 54 de ani, din Ploiești, ar fi pătruns în locuința fostei soții, deși pe numele acestuia fusese emis un ordin de protecție prin care era obligat la păstrarea unei distanțe minime de 100 de metri față de fosta soție, de domiciliul acesteia, precum și interzicerea luării oricărui contact electronic cu aceasta. 
Tot din verificări, a reieșit faptul că nu ar fi avut loc acte de violență sau amenințare, cu ocazia pătrunderii în locuința în cauză. 
Astfel, bărbatul a fost condus la sediul unității de poliție în vederea audierii, iar ulterior, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.
 Depistat la volan, sub influența alcoolului
La data de 2 februarie a.c., în jurul orei 08.00, polițiștii din cadrul Stațiunii Sinaia, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Bulevardul Carol I, din stațiune au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din stațiune. 
La testarea cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe 
În urma apariției în spațiul public a unei înregistrări video care ilustrează cum o tânără agresează fizic o altă tânără, la data de 2 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești s-au sesizat din oficiu, efectuând cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe. 
Astfel, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că la data de 23 ianuarie a.c., două minore de 15 ani, din comuna Brazi, respectiv comuna Bărcănești, s-ar fi întâlnit într-un parc din municipiul Ploiești unde au avut o discuție în contradictoriu, ulterior, una dintre tinere agresând-o pe cealaltă, cu pumnii și palmele, trăgând-o totodată de păr. 
În urma verificărilor, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, domiciliată în comuna Bărcănești, urmând a fi stabilită situația de fapt și a fi luate măsurile legale în consecință, în urma administrării probatoriului. 
La acest moment moment, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *