2.25.2024

IPJ PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.24 FEBRUARIE 2024

Mandat de executare al pedepsei pus în aplicare de polițiști
La data de 23 februarie a.c., Tribunalul Prahova a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii privind pe un bărbat de 39 de ani din municipiul Ploiești, prin care acesta a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 4 ani și 10 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de mare risc,fără drept, pentru consum.
În baza mandatului, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au identificat bărbatul în cauză și a fost depus în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni.

Dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice
 
La data de 24 februarie a.c, în jurul orei 23.15, polițiștii Secției de Poliție nr. 4 Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Grădinari, din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din comuna Berceni.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.
200 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii în ultimele 24 de ore
În ultimele 24 de ore, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, polițiștii prahoveni au organizat mai multe acțiuni punctuale, în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Sinaia și Plopeni, dar și pe drumurile naționale din județ, pentru îmbunătățirea climatului de siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale și pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale. 
În perioada de referință, polițiștii rutieri au avut ca obiectiv depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, accentul fiind pus pe depistarea și extragerea din trafic a conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, în acest sens fiind testați aproximativ 200 de șoferi din cei peste 300 opriți, pentru control. 
În total, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ peste 65.000 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, menționând dintre acestea 70 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 30 pietonilor pentru traversări neregulamentare, 20 bicicliștilor care nu respectă regulile de circulație, iar restul pentru alte abateri de la normele în vigoare. 
De asemenea, 5 sancțiuni au fost aplicate și conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 
Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier au fost reținute 6 permise de conducere, pentru neacordare prioritate pietoni, viteză, depășire neregulamentară dar și 9 certificate de înmatriculare. 
În cadrul acțiunii de ieri, polițiștii prahoveni au reamintit participanților la trafic să își păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenție sporită în zona trecerilor de pietoni, să respecte regulile de circulație, semnalele polițiștilor rutieri și să nu se urce sub nicio formă, la volan, dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanţe interzise!
Polițiștii acționează preventiv, însă față de abaterile de la normele în vigoare vor fi luate măsurile ferme.
La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 13.30, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre faptul că pe Drumul Național 1, pe raza localității Băicoi, s-a produs un accident rutier. 
În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, din primele verificări reieșind faptul că un bărbat de 54 de ani, în timp ce conducea un autoturism, ar fi acroșat un alt bărbat de 64 de ani, care se deplasa pe bicicletă.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporala a biciclistului, care a fost transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.
Ambii bărbați au fost testați cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *