2.25.2024

Asociatia Cultural Educativă "Suntem România!",Alegeri, politica si ONG-ul nostru- atac miselesc


 Da. Din pacate si daca suntem apolitici neimplicati in interesele partidelor, tot ne-o luam pe coaja dupa stilul pur romanesc "Daca nu e cu noi, e cu ceilalti, hai sa-i dam in cap!"
    Faptul ca unele persoane verticale si de bunsimt din conducerea orasului si judetului nostru -Ploiesti- Prahova, sustin si ajuta activitatile cultural- educative ale asociatiei noastre, activitati care au ajuns sa adune sute si mii de cetateni, indeosebi tineri, este considerat de catre un partid ori doua ca ar insemna ca promovam si noi politic ori ca imagine pe acestia, mai ales acum in prag de alegeri, drept plata, recompensa. Deoarece aceste persoane interesate de cultura si de educatie au aparut periodic public la organizarile noastre, iar altele din alte partide niciodata si nici macar nu au incercat sa ajute cumva la buna desfasurare a actiunilor noastre civice, se considera ca noi in fapt am sustine doua partide politice. Daca invidiosii ar fi incercat sa ajute, ar fi aflat adevarul, nu fanteziile lor.
    De ceva timp avem blocaje agresive impotriva actiunilor noastre legale, astfel incat am ajuns sa anulam deschiderea unei expozitii, actual fiind presati sa renuntam la un program de evenimente educationale si expozitionale pe un an intreg, prin ocuparea de catre o institutie publica a unor sali de spectacole si expozitii pe luni intregi, astfel incat controlul celor care doresc sa se foloseasca de ele sa-i revina acesteia. Mentionez ca timp de doi ani Asociatia noastra ca si alte institutii si persoane publice, a putut rezerva linistita si beneficia de acestea, fara a i se cere chirie-asa cum s-au inceput presiunile- sau plata utilitatilor, fiind un ONG ale carei actiuni sunt fara remunerare, fara bilet la intrare, gratuite TOTAL. 
    Nu stiam ce se intampla si cum de s-a ajuns la o astfel de aberatie abuziva, pana cand- ieri, am primit un mail de la un membru al asociatiei noastre, coleg care are serviciul in administratia guvernamentala si care, mai abrupt si prieteneste m-a admonestat trezindu-ma la realitate. Citez partial, mai putin criticile dure la adresa credulitatii mele indeosebi, ca presedinte al
 Asociatiei Cultural Educative pentru Protejarea si Promovarea  Patrimoniului Tehnic, Stiintific si Istoric "Suntem România!", realizatoarea programelor care de doi ani de zile au pus Ploiestiul si Prahova pe harta nationala a educatiei, traditiilor si culturii militare indeosebi. 
    Cititi si lamuriti-va:
   Nenorocitii sunt pusi pe voi, mai ales pe tine care ai refuzat imixtitudinea lor in asociatie cand erai in baston, inainte de alegerile trecute.
   Acuma se razbuna. Nu ai fost deloc diplomat, ti-am zis nu odata. Mi-ai cerut sfatul si nu m-ai ascultat.
   In mintea lor simpla ajutorul primit de la oficialitatile din alte partide inseamna ca le dati acestora ceva in schimb, ca le faceti cumva reclama. Stiu, sa nu sari la mine, stiu ca va doare undeva de partide si ca voi va intelegeti cu oamenii si pentru ei faceti, pe ei ii promovati, dar mintile inguste nu pot pricepe asa ceva.
  Vin alegerile si sunt turbati- voi in acesti ani ati facut evenimente multe cu mii de oameni, cine a fost langa voi si a ajutat in orice fel a fost vazut si considerat promovat public de catre voi. Am inteles ca ai lor au cam lipsit si de aici oftica mare.
  Or sa va taie accesul la aprobari, la spatii publice de manifestari, or sa faca tot posibilul ca prin cateii lor sa va faca necazuri, sa va denigreze, sa va faca de rusine. Altfel nu au cum, pt ca nu luati bani de la stat, nu depindeti de nimeni, turbeaza ca nu va pot controla. Oriunde vor avea un om la butoane or sa-l activeze. Nu pot influenta sponsorii pt ca acestia sunt clar cu voi de ani de zile, dar vor folosi orice metoda mizerabila sa va blocheze.
  Vezi ca deja au imprastiat niste chestii urate rau despre voi: nici nu stiti cate betii, orgii si dezmaturi ati facut. O sa fii surprins cand vei afla. Si cati bani de la "Servicii" ati primit. Sa vezi cat de bogat financiar esti, desi te chinui cu o amarata de pensie de boala.
   Ai grija, strange-ti colegii in jurul tau, atacurile celor doua partide de urlatori vor fi si mai rele. Vor face totul sa va ingenuncheze. Noi vom fi cu voi intotdeauna. Important este sa va atingeti obiectivele, sa rezistati anul acesta, sa realizati tot programul vostru, iar tu sa nu te enervezi- de data aceasta iti poate fi fatal. Si nu te lua cu cateii din administratia publica, vor pica unul dupa altul pe pielea lor.
   Bafta si tot mai sus!"
   Desigur nu vom renunta si de fiecare data cand vom fi blocati in vreun fel vom face publice aceste actiuni.
   Colegii, camarazii si colaboratorii nostri vor fi mereu cu noi, am mai trecut peste situatii grele.

"  Ti-a trebuit sa te bagi sa faci treaba cu administratiile locale, parca nu stiai ce serparie e acolo.

   In ministerele noastre sunteti respectati si iubiti si ajutati, nu v-a ajuns. Civismul din voi va impinge sa traiti periculos.

Ti-am mai spus eu ca nu sunteti normali.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *