2.25.2024

O bomba in balcon, Ceaścã si actuala democratie


 Pe vremea raposatului a intra in "Casa Alba", atunci Birou Judetean de Partid (al Secretarului PCR pe judet, adevaratul Dumnezeu al vremii), Primarie, CJ si de toate, acum doar Prefectura si CJ, era foarte greu si mai ales a ajunge la unele etaje ducea catre imposibil. Plus ca toate incaperile erau pline de microfoane (cica acum nu ar fi...).

Totusi, prin 80-82 a explodat o bomba in balconul din care Ceasca trebuia sa tina un discurs, dar cu o zi inainte de prezenta lui acolo. Rateu regretat enorm de ploiesteni si nu doar. Urmele de funingine au ramas pana tarziu pe travertinul cladirii. Pana prin 88 nu a mai calcat in Ploiesti- bine,se facuse si Centura rutiera a orasului. Si pana la urma...tot un balcon i-a venit de hac. Funny?

Actual, democratia inseamna si asa ceva: poti merge sa vezi, sa discuti despre interese personale si civice fata in fata cu diriguitorii si chiar sa rezolvi probleme!
Inainte te bucurai ca ai acces cu capul plecat, printre " mai marii zilei", acum esti chiar invitat la o cafea. Anterior cu o saptamana am fost la discutii prin Ministere. Inainte de asta la Guvern si la Parlament. Si chiar esti ajutat si se rezolva. Fara sacose, fara cartuse de Kent ori de 7,62... Si fara "plicuri" de recomandare. Da, si acum mai sunt stapani de scaune pe viata, care se cred dumnezei invincibili, dar uneori cate un balcon sau un superior cu verticalitate le elimina prostiile din cap.

Da, este o dovada a democratiei. Macar stiu de ce am tinut o arma in mana mort de foame in ger, in zapada si cu rachete zburand si explodand de-asupra capului meu (atunci, de foame, am mancat pentru prima oara iepure): pentru a fi considerat om si egal cu cei care ajung sa hotarasca destinele cetatenilor. Alex Stoian, Presedintele Asociatiei Cultural Educative pentru Protejarea si Promovarea  Patrimoniului Tehnic, Stiintific si Istoric "Suntem România!" legal constituita si functionala.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *