2.02.2024

Polițiștii prahoveni continuă activitățile desfășurate cu ocazia Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Școală


Activitățile preventive desfășurate în contextul Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Școală au fost continuate de către polițiștii prahoveni și în cursul zielei de ieri.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova au lansat marți, 30 ianuarie a.c., Campania pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, inițiată de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. 
În acest context, în cursul zilei de joi, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au desfășurat activități în cadrul mai multor unități de învățământ, precum: Școala Gimnazială „Profesor Nicolae Simache”, Şcoala Gimnazială „Sfânta Vineri”, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din municipiul Ploiești, dar și Școala Gimnazială Gheorghe Lazăr din comuna Bărcănești.
În cadrul acestora, au fost prezentate extrase ale actelor normative privind bullying-ul, convieţuirea socială, ordinea şi liniştea publică, au fost purtate discuții privind violența și formele acesteia întâlnite în unitățile de învățământ, în funcție de vârstele elevilor. 
De asemenea, au fost prezentate cazuri concrete de bullying, precum și măsurile aplicabile de către polițiști.
Sursă:IPJ PRAHOVA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *