2.02.2024

250 de sancțiuni aplicate de polițiștii prahoveni la data de 1 februarie 2024


 În cursul zilei de 1 februarie a.c., polițiștii prahoveni au desfășurat activități preventive pe raza întregului județ.
Astfel, au fost organizate 6 acțiuni punctuale, atât în  municipiul Ploiești dar și în localitățile Sinaia, Azuga, Puchenii Mari și pe drumurile naționale din județ, prilej cu care s-a acționat atât pentru pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.
În urma controalelor efectuate, au fost legitimate peste 350 de persoane, verificate 300 de autovehicule și au fost efectuate 250 de testări cu aparatele etilotest și 10 cu aparatele drugtest.
Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate aproximativ 250 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 50.000 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform  Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, menționând dintre acestea 10 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii, 50 pietonilor care nu au respectat prevederile legale. 
De asemenea, 10 sancțiuni au fost aplicate și conform Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 
Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, au fost reținute 20 permise de conducere, pentru neacordare prioritate pietoni, neacordare prioritate vehicule, dar și pentru depășire neregulamentară.
IJP PRAHOVA
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *