2.26.2024

Rezultalele polițiștilor prahoveni din weekend/aproximativ 800 de șoferi opriți pentru control/23 dintre acesția au rămas fără permis de conducere

 

În zilele de 24 și 25 februarie, polițiștii Serviciului Rutier, cei ai  Polițiilor orășenești Băicoi, Breaza, Comarnic, Urlați, Sinaia, Vălenii de Munte și cei ai Secției Rurale de Poliție Cocorăștii Colț au acționat pe raza de competență pentru reducerea numărului de accidente rutiere cu urmări grave, acționându-se în zonele unde se produc des astfel de accidente și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în zonele aglomerate, din orașe și nu numai.

Acțiunile au avut drept obiective sancționarea conducătorilor auto care conduc cu viteză excesivă și a celor care aleg să se urce la volan, deși au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, dar și sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială. 

Astfel, au fost oprite, pentru control, peste 780 de autovehicule, fiind testați cu aparatele etilotest și drugtest aproximativ 460 de șoferi. 

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate mai mult de 500 de sancțiuni contravenționale,  dintre acestea, aproximativ jumătate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 25 pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculellor oprite, pentru control, 8 pietonilor pentru traversări neregulamentare, 6 bicicliștilor pentru abaterile lor, trei în cazul conducătorilor auto pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere în vigoare. 

De asemenea, au fost aplicate și 14 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în urma constatării unor fapte antisociale. 

Valoarea sancțiunilor este de peste 216.800 de lei. 

Totodată, au fost reținute 23 de permise de conducere, 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și trei pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, trei pentru efectuarea de depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri, dar și 21 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii prahoveni sunt permanent în teren, desfășurând acțiuni, pe toate liniile de muncă, în vederea asigurării climatului de ordine și siguranță publică.

Sursă:IJP PH

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *