3.11.2024

𝐏𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐂𝐚̆𝐭𝐚̆𝐥𝐢𝐧𝐞𝐢 𝐆𝐫𝐮𝐢𝐚, 𝐣𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐦𝐞𝐫𝐢𝐭̦𝐚 𝐩𝐚𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐝𝐨𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮𝐥 𝐚𝐮𝐭𝐨


  Când auzi vorbindu-se despre mașini și militărie, inevitabil gândul te va duce către „treburi“ bărbătești. Însă, sergent major Cătălina Gruia, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, a spart barierele, demonstrând că, în ambele domenii, poate excela și o prezență feminină.

Pasionată de tehnica auto, colega noastră și-a dorit să cunoască pe îndelete tot ce înseamnă mecanismele unei mașini. Astfel, a urmat cursurile unei facultăți tehnice de profil, a lucrat și într-un service auto pentru a vedea practic tot ce înseamnă acest domeniu. Între timp, a început s-o curteze și gândul de a intra în rândurile Jandarmeriei. Anul 2021 avea să-i aducă împlinirea acestui vis, odată cu scoaterea la concurs, din sursă externă, a unui post pentru Compartimentul Auto la Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești. „Șansa a fost de partea mea. Am reușit să iau cu brio toate probele și să pot să fac ceea ce-mi place. Chiar dacă pare un domeniu atipic pentru o femeie, colegii m-au girat cu toată încrederea“, ne-a mărturisit Cătălina.
Chiar dacă marea ei pasiune se identifică cu sarcinile de la serviciu, colega noastră susține că a descoperit și frumusețea activității operative. „Cred că începe să mă atragă mai mult decât munca la birou, spre disperarea mamei mele, care își face nenumărate griji, ori de câte ori mă știe într-o misiune. Dar îi explic că nu sunt singură, că am alături de mine o echipă puternică și unită“, a completat Cătălina. De altfel, întotdeauna, i-au plăcut situațiile dinamice, atipice, unde decizia trebuie să fie spontană, dar corect luată. Sunt deprinderi pe care și le-a format în anii în care a făcut judo de performanță, sport în care fiecare mișcare a adversarului trebuie anticipată, iar reacția nu acceptă întârziere.
În timpul liber, Cătălina explorează frumusețea Carpaților, fiind o împătimită a drumețiilor montane. Îi place sentimentul pe care i-l oferă înălțimile, duritatea pietrei care se lasă cucerită doar de cei care știu cum s-o abordeze, dar și faptul că, după ore de efort, în loc de oboseală, muntele îți oferă o doză zdravănă de energie și de peisaje unice.
O femeie cu o mână „de fier“, dar un suflet de „catifea“, Cătălina este pentru noi cea mai bună dovadă a faptului că pasiunile nu au limite și că noi suntem singurii care ne ridicăm bariere.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *