3.11.2024

IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 11 MARTIE 2024

Acțiune privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, din municipiul Ploiești

La data de 9 martie a.c., în intervalul orar 22.00-06.00, polițiștii Secției nr.4 de Poliție Ploiești au efectuat verificări pe linia Legii nr.333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. 

În acest context, au fost verificate 21 de unități cu pază umană, din municipiul Ploiești, fiind legitimați 30 de agenți de pază.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei, pentru nereguli precum efectuarea defectuoasă a serviciului, respectiv nu purtau uniformă, dormind sau neavând asupra lor mijloacele de apărare și protecție. 

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 9 martie a.c., în jurul orei 21⁰⁰, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Cocorăștii Colț, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în comuna Șirna au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din comună.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 10 martie a.c., în jurul orei 06³⁰, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu au fost sesizați despre producerea unui accident rutier.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, din primele verificări reieșind faptul că un tânăr de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Național 1, în localitatea Comarnic, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi intrat în coliziune cu un stâlp electric.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a unui bărbat de 56 de ani, pasager în autoturism. Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

În urma testării cu aparatul din dotare a conducătorului auto,  au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și vătămare corporală din culpă.

Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *