3.05.2024

BULETIN DE PRESĂ IPJ PRAHOVA.5 MARTIE 2024

 

Bărbat reținut pentru șantaj
La data 4 martie a.c., poliţiştii Secției de Poliție Rurală Florești, au fost sesizați de către un bărbat, din comuna Filipeștii de Pădure, despre faptul că ar fi fost șantajat pe o rețea de socializare.
În urma verificărilor efectuate de către polițiști, a reieșit faptul că în cursul zilei de 3 martie a.c, bărbatul în cauză ar fi purtat discuții pe o rețea de socializare cu o altă persoană, iar aceasta din urmă i-ar fi pretins acte sexuale.
Ulterior, bărbatul ar fi fost amenințat cu distribuirea materialului pornografic în mediul online, în cazul în care acesta nu se va conforma solicitărilor.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana banuită de comiterea faptei ca fiind un tânăr de 24 de ani, din comuna Filipeștii de Târg.
În urma probatoriului administrat față de tânărul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.
Dosar penal pentru loviri și alte violențe
La data de 4 martie a.c., în jurul orei 21.45, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 de Poliție Ploiești, au fost sesizați despre faptul că două persoane se agresează reciproc, în parcarea unui supermarket, din zona de Vest a municipiului.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, doi bărbați de 22, respectiv 49 de ani, s-ar fi agresat reciproc, pe fondul unui conflict spontan.
Bărbatului de 49 de ani i-au fost acordate îngrijiri medicale de specialitate, acesta refuzând să fie transportat la o unitate medicală.
În cauză, cercetarile sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de loviri sau alte violențe.
De asemenea, ambii bărbați au fost sancționați contravențional, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Infracțiuni la regimul rutier
La data de 4 martie a.c., în jurul orei 12.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției  Municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Sălaj, din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
La data de 4 martie a.c, în jurul orei 16.00, polițiștii Secției Rurale Blejoi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, în localitatea Bărcănești, un autoturism condus de un bărbat de 55 de ani, din comuna Berceni, care ar fi transportat deșeuri provenite din demolări.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu exercitarea dreptului de a conduce vehicule suspendată.
Bărbatul a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 92/2021, privind regimul deșeurilor, fiind dispusă totodată și măsura complementară a confiscării mijlocului de transport utilizat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.
La data de 4 martie a.c, în jurul orei 18.45, polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în localitatea Aluniș, au oprit, pentru control, un motociclu, condus de un tânăr de 52 de ani, din orașul Slănic.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că bărbatul în cauză nu figurează ca deținător de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *