3.05.2024

Povestea locotenentului Octavia Radu, pentru care cea mai frumoasă misiune este cea a calculelor

 


Într-o nouă zi de primăvară, vă aducem în prim-plan povestea colegei noastre, locotenent Octavia Radu, contabil-șef în cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab“ Ploiești. 

Meticuloasă, foarte disciplinată în toate activitățile, atrasă de uniforma militară, dar și de tot ceea ce înseamnă onoare, Octavia s-a îndreptat către Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu" din Sibiu, unde a urmat specializarea Managament economico-financiar. O disciplină ce îi era familiară de la mama sa, care, ani buni, s-a ocupat de contabilitate. Nu trece cu poveștile de anii studenției, fără a aminti de un episod care a marcat-o: pierderea tatălui său. „Este ceva ce mă apasă și acum, pentru că nu m-a putut vedea la absolvire și nici în rândurile Jandarmeriei. Dar știu că se mândrea cu mine. În cabina TIR-ului pe care-l conducea avea lipite o mulțime de fotografii cu mine în ținută militară“, și-a amintit cu nostalgie.

Din 2018 o găsim în colectivul Grupării de Jandarmi  Mobile Ploiești, fiind responsabilă de tot ceea ce înseamnă activitatea financiară. Un domeniu dificil, dar tratat cu multă seriozitate și, mai ales, pasiune. „Adrenalină este și aici. Totul trebuie să fie foarte bine organizat. Am avut tot suportul și din partea conducerii care m-a girat, de la început, cu încredere, m-a responsabilizat și a înțeles că pentru unele lucruri mai aveam nevoie de un răgaz pentru a le învăța“, ne-a mărturisit Octavia. 

Sunt misiuni pe linie de ordine publică la care participă și ea, dar recunoaște că îi plac mai mult calculele și...grădinăritul: „am copilărit la țară și aproape că nu este weekend în care să nu merg împreună cu soțul meu la Ceptura. Găsesc tot timpul ceva de făcut acolo și mă relaxează toate treburile de prin grădină“. 

Dintre toate activitățile sale, cel mai mult sensibilizat-o campaniile umanitare la care a participat alături de colegii de la Grupare și unde a văzut cât de mult poate însemna pentru unii oameni un strop de atenție, câteva produse alimentare și de altă natură. „Acolo unde am găsit copii care n-aveau de niciunele pentru un trai normal, am avut cele mai mari apăsări... Iar dureros este că sunt cazuri în care nu toți conștientizăm cât de importanți suntem pentru cei de lângă noi”, ne-a mai spus colega noastră. 

Pentru ea, Gruparea Mobilă din Ploiești înseamnă cea de-a doua familie. 

Se consideră norocoasă că și-a început serviciul aici, pentru că vine cu drag, indiferent de cât de mari și grele sunt sarcinile pe care le are de îndeplinit.

 La rândul nostru, ne mândrim că îi suntem colegi și-i dorim o primăvară plină de bucurii!

Comunicat:Gruparea de Jandarmi Mobila "Matei Basarab" Ploiesti 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *