3.18.2024

IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.18 martie 2024


 Depistați în timp ce încercau sa sustragă bunuri dintr-o societate comercială. Unul dintre tineri a fost reținut pentru 24 de ore
La data de 17 martie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Blejoi au fost sesizați de către reprezentanții unei societăți comerciale dintr-un centru comercial din comună, cu privire la faptul că agenții de securitate au observat două persoane care ar fi sustras bunuri. 
În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, identificând doibtineri de 19 și 20 de ani, din municipiul Săcele, județul Brașov, din verificări, reieșind faptul că cei doi ar fi încercat să sustragă mai multe cutii cu încălțăminte, fiind opriți la ieșirea din magazin. 
Prejudiciul cauzat de aproximativ 1.500 de lei a fost recuperat în totalitate. 
Cei doi au fost conduși la sediul unității de poliție în vederea audierii, iar în baza probatoriului administrat, față de tânărul de 20 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt.
Acțiuni ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova
La data de 16 martie a.c., începând cu ora 07.00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au organizat și defășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun și produse din tutun, la nivelul frontierei de stat și pe întreg teritoriul național, combaterea faptelor antisociale care prejudiciază bugetul de stat, cât și a încălcărilor drepturilor de proprietate intelectuală. 
La acțiune au participat și lucrători ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru siguranța Alimentelor Prahova. 
Acțiunea a avut loc în municipiul Ploiești, zona Obor, fiind verificați 7 agenți economici și 24 de persoane legitimate. 
Au fost aplicate 35 sancțiuni contravenționale, două conform OUG nr.28/1999, una conform Legii nr.8/1996 R, iar alte două aplicate de lucrătorii DSVSA, în valoare totală de 27.000 de lei. 
Totodată, au fost confiscați 465 de lei dar și 155 de articole de îmbrăcăminte în valoare de aproximativ 5.700 de lei. 
Exemplu: 
Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate la un punct de lucru din zona vizată, s-a constatat faptul că agentul economic nu fiscalizase prin intermediul casei de marcat din dotarea unității, 250 de lei, sumă provenită din încasările din ziua respectivă, motiv pentru care a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile O.U.G. 28/1999, cu amendă de 5.000 de lei, iar suma de bani nefiscalizată a fost confiscată ca și măsură complementară. 
Totodată, o femeie de 44 de ani, a fost depistată având expuse spre comercializare aproximativ 130 de articole vestimentare, purtând însemnul unot mărci protejate pe teritoriul României, fără a deține cercetificate de conformitate sau de calitate ori acordul titularilor de marcă pentru a le comercializa. 
Bunurile, de aproximativ 5.000 de lei au fost ridicate, fiind efectuate cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind mărcile și indicațiile geografice.
Infracțiune la regimul rutier
La data de 16 martie a.c., în jurul orei 18.45, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Blejoi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Târgșoru Vechi, au oprit, pentru control, un utilaj agricol, condus de un bărbat de 49 de ani, din comună. 
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  
De asemenea, în urma discuțiilor purtate cu bărbatul, polițiștii au constatat faptul că emana halenă alcoolică, iar la testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În cauză,  cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
La data de 16 martie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Blejoi au fost sesizați de către un bărbat despre faptul că pe strada Speranței, din comuna Strejnicu, ar fi avut loc un accident rutier cu pagube materiale. 
În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilindu-se faptul că în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Speranței, un bărbat de 48 de ani ar fi pierdut controlul direcției de deplasare intrând în coliziune cu două autoturisme care se aflau staționate 
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.
La data de 17 martie a.c., în jurul orei 09.45, polițiștii din cadrul Secției Rurală Valea Călugărescă, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Drumul Național 1B, în localitatea Valea Călugărească, au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un bărbat de 64 de ani, din județul Buzău.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.
La data 17 martie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii rutieri din cadrul Secției Rurale Blejoi, în timp ce acționau pe raza localității Păulești, au oprit pentru control un vehicul (ATV) condus de un bărbat de 47 de ani, din comuna.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că vehiculul nu figurează ca fiind înmatriculat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.
Tot la data de 17 martie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, în localitatea Albești-Paleologu, un autoturism condus de un bărbat de 57 de ani, din municipiul Câmpina.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,93 mg/ l alcool pur în aerul expirat, totodată i-au fost recoltate și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului.
În cursul aceleiași zile, în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul Secției Rurale Bălțești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în localitatea Cărbunești, au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un tânăr de 26 de ani, din municipiul Ploiești.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendată.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.
La data de 17 martie a.c, în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drajna, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza comunei Măneciu, au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un tânăr de 17 ani, din comuna Blejoi, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Totodată, s-a stabilit faptul că autoturismul a fost încredințat să fie condus pe drumurile publice de către o femeie de 33 ani deși acesta ar fi cunoscut faptul că nu posedă permis de conducere.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
Tot la data de 17 martie a.c., în jurul orei 19.45, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drajna, au fost sesizați despre producerea unui accident rutier.
Din primele verificări a reieșit faptul că un bărbat de 51 de ani, în timp ce conducea un autoturism în comuna Izvoarele, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, s-a răsturnat, rezultând doar pagube materiale.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
Foto ilustrativ


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *