3.18.2024

Peste 700 de sancțiuni aplicate în weekend/ 29 de șoferi au devenit pietoni în urma încălcării normelor rutiere


 Poliţiştii prahoveni acţionează permanent pe raza întregului judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța comunității. 

Astfel, în ultimele trei zile ale săptămânii precedente, 15-17 martie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 15 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc precum și pentru prevenirea și combaterea infracționalității la regimul bunurilor contrafăcute și a celor neconforme cu standardele unor branduri de renume.

Acțiunile desfășurate de către polițiștii Serviciului Rutier Prahova, Polițiilor municipale  Ploiești și Câmpina, Polițiilor orășenești Băicoi, Boldești-Scăeni, Comarnic, Vălenii de Munte, dar și ai Secțiilor Rurale de Poliție Bălțești și Blejoi au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, asigurându-se un climat de ordine și siguranță publică, dar și creșterea gradului de disciplină în segmentul rutier. 

În municipiul Ploiești a fost organizată o acțiune cu forțe mărite în zona Oborului și în cea a Halelor Centrale, în urma căreia au fost constatate 4  infracțiuni în flagrant, din care: două potrivit art. 102 alin.1 lit B din Legea nr.84/1998, punerea în circulație a unui produs contrafăcut purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, una potrivit art. 37 alin.1 lit.A din Legea 126/1995, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, dar și una potrivit art.64 lit. i din OUG 23/2008, producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial. 

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 1.900 de lei.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate aproximativ 900 de persoane și totodată controlați peste 830 de conducători auto, în trafic. 

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 705 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 304.000 de lei. 

Totodată, s-a acționat pentru a identifica și extrage din trafic acele persoane care prin inconștiență sau nepăsare, se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor. 

În acest context, au fost testați peste 530 de șoferi cu aparatele etilotest și cu cele drugtest. 

De asemenea, pe linia ordinii și liniștii publice, 18 sancțiuni au fost aplicate și conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 

Totodată, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au reținut 29 de permise de conducere, pentru conducere sub influența alcoolului, nerespectarea regimului legal de viteză și depășiri neregulamentare și au retras 24 de certificate de înmatriculare. 

De asemenea, în noaptea de 16 spre 17 martie a.c., în intervalul orar 22.00-06.00, polițiștii Secției nr.4  de Poliție Ploiești au efectuat verificări pe linia Legii nr.333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. 

În acest context, au fost verificate 20 de unități cu pază umană, din municipiul Ploiești, fiind verificați 30 de agenți de securitate.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, pentru nereguli precum efectuarea defectuoasă a serviciului, respectiv, fiind găsiți dormind sau neavând asupra lor mijloacele de apărare și protecție ori nepurtând uniforma. 

Polițiștii acționează preventiv, însă pentru abaterile de la normele în vigoare vor fi luate măsurile ferme.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.

Sursă:IPJ PRAHOVA

Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *