3.16.2024

Infracțiuni la regimul rutier, în județul Prahova.15-16 martie 2024


Ieri, 15 martie a.c., în jurul orei 10.45, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Gh. GR. Cantacuzino în municipiul Ploiești au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că valabilitatea numerelelor de circulație provizorii este expirată. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
La data de 16 martie a.c., in jurul orei 00.45, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Valea Călugărescă, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Berceni, au observat un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat despre care existau informații că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Astfel, polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului, efectuând semnal regulamentar de oprire, moment în care, bărbatul a accelerat, iar ulterior, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, intrând în șanțul de pe marginea drumului. 
Din autoturism au coborât două persoane, conducătorul auto fugind de la fața locului, în pădurea de pe malul drept al râului Teleajen, fiind efectuate ample căutări în vederea depistării acestuia. 
La sediul unității de poliție a fost condus pasagerul din autoturism, în vederea audierii, ulterior prezentându-se și conducătorul auto, un tânăr de 24 de ani, din comună. 
La testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
De asemenea, valabilitatea inspecției tehnice periodice era expirată. 
În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ/focuspress.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *