3.23.2024

Polițiștii prahoveni au promovat meseria de polițist în licee, angajându-se în dialog cu adolescenții

 

Inspectoratul Județean de Poliție își reafirmă angajamentul de a promova și susține meseria de polițist, recunoscând importanța unei comunicări deschise și transparente cu tinerii de astăzi.
Astfel,  programul de promovare a meseriei de polițist în licee, a fost continuat în perioada 18-22 martie a.c. prin intermediul dialogului direct cu adolescenții din 40 de unități de învățământ, la care au participat aproximativ 3.000 de elevi din municipiile Ploiești și Câmpina dar și din orașele Vălenii de Munte, Mizil, Urlați, Sinaia, Bușteni.
Obiectivul a fost acela de a prezenta meseria de polițist într-o lumină realistă și pozitivă, evidențiind importanța și valorile acestei profesii în viață de zi cu zi.
Polițiștii au interacționat direct cu elevii, oferindu-le informații despre responsabilitățile, competențele și oportunitățile oferite de această carieră.
Dialogul deschis între polițiști și adolescenți a permis acestora din urmă să înțeleagă mai bine rolul și impactul pozitiv pe care îl pot avea în societate prin alegerea unei cariere în domeniul aplicării legii. Totodată, tinerii au avut ocazia să pună întrebări și să își exprime gândurile și preocupările legate de această profesie.
Prin intermediul acestui program, Poliția Română își propune să ofere tinerilor o perspectivă reală asupra meseriei de polițist, să îi inspire să devină parte a unei echipe dedicate protejării și servirii comunității și să le ofere suportul necesar în procesul de luare a unei decizii importante pentru viitorul lor profesional.
Polițiștii prahoveni încurajează liceele interesate să se alăture acestui program și să ofere elevilor oportunitatea de a interacționa direct cu polițiștii, în cadrul unor întâlniri și discuții constructive.
Sursă:IJP PH







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *